Constantin Dobrescu-Argeş este evocat astăzi în cadrul campaniei Argeşeni - valori naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, de la ora 11.00, a avut loc cel de-al patrulea eveniment din cadrul campaniei Argeşeni- valori naţionale. Instituţia Prefectului evocă personalitatea lui Constantin Dobrescu-Argeş, publicist, jurist şi om politic argeşean, născut la dată de 28 iunie 1856, în comună Muşăteşti şi decedat la 10 decembrie 1903, în aceeaşi localitate.

Seria de evenimente a început cu o slujba religioasă şi depuneri de coroane la mormântul din Muşăteşti şi continuă prin dezvelirea uneiplăci comemorative la sediul Căminului Cultural din Musatesti. Tot aici, începând cu ora 12.00  a început o sesiune de comunicări ştiinţifice, evocând rolul pe care l-a avut Constantin Dobrescu- Argeş în dezvoltarea statului modern român.

Vor urma un recital de poezie şi fragmente dintr-o piesă de teatru scrise de Dobrescu-Argeş, un recital de colinde al elevilor de la Liceul Dobrescu Argeş din Curtea de Argeş şi un recital al ansamblul folcloric şi de ţitere al comunei Brăduleţ.

Parteneri în proiect sunt: Consiliul Judeţean Argeş, Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, Direcţia pentru Cultură Argeş, Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, Muzeul Judeţean Argeş. De această dată, s-au alăturat evenimentului de la Muşăteşti primăriile din Curtea de Argeş şi Brăduleţ şi Muzeul Municipal Curtea de Argeş.

“Campania Argeşen i- valori naţionale va continuă şi în anul viitor când vom caută să organizăm cât mai multe astfel de acţiuni şi manifestări prin care să cinstim personalităţi marcante pe care judeţul Argeş le-a avut de-a lungul timpului.”, spune prefectul de Argeş, Cristian Soare.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite