Cel mai temut criminal în serie din România ar putea fi eliberat din închisoare, deși a fost condamnat pe viață

0
Publicat:

Iulian Țigănilă, un criminal în serie care a îngrozit România, ar putea ieși curând din pușcărie, deși a fost condamnat la închisoare pe viaţă, notează Ziarul Argeșul. Judecătorii i-au înlocuit pedeapsa de închisoare pe viață cu o sentință mai blândă.

image

Magistrații au decis să să îi înlocuiască pedeapsa la închisoare pe viaţă cu 25 de ani de puşcărie.

Dacă, după judecarea apelului făcut de procurori, decizia va rămâne definitivă, criminalul din Argeș ar putea ieși din pușcărie, întrucât şi-a ispășit deja fracția necesară pentru a putea cere eliberarea condiționată din închisoare.

La săvârșirea crimelor, Iulian Ţigănilă, acționa după un tipar: se împrietenea cu victimele, consumau alcool împreună, apoi le ucidea, pentru a le fura bunurile sau proprietățile.

Cel mai de temut ucigaș în serie

Iulian Țigănilă a fost condamnat pe viață în 2015, sentința fiind pronunțată chiar în ziua în care împlinea 52 de ani, potrivit stirileprotv.ro.

Avea deja la activ două condamnări pentru omor, una din 2004, la 20 de ani, și alta, de 22 de ani, primită trei ani mai târziu.

Țigănilă a fost considerat autorul a cel puțin patru omoruri, comise la sfârșitul anilor 90. Cazurile au fost rezolvate cu dificultate, după ce rămășițele victimelor au fost descoperite prin fântâni sau prin canale de irigații.

Temutul criminal a negat toate crimele, dar a fost dat de gol de un complice, care s-a lăudat printre deținuți cu grozăviile argeșeanului. Iulian Țigănilă a fost suspectat și de o a cincea crimă, dar procurorii au renunțat, în acest caz, la acuzații, din lipsă de probe, potrivit Știtrilor ProTV.

În prezent este încarcerat la Penitenciarul Rahova, de unde speră să redevină liber după ce Tribunalul București a acceptat să îi înlocuiască pedeapsa detențiunii pe viață cu 25 de ani de închisoare.

Rămâne de văzut ce vor decide judecătorii Curții de Apel și dacă Țigănilă va intra în comisia de liberări condiționate.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite