Apel la nonviolenţă pentru mitingul de la Piteşti: „Schimbarea începe cu noi şi nu se termină niciodată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După anunţul postat pe Facebook, în care piteştenii sunt chemaţi, duminică, de la ora 17.00, în Piaţa Vasile Milea, la proteste faţă de proiectele de ordonanţă privind graţierea şi modificarea Codului penal, pe aceeaşi pagină se face apel la implicare şi, mai ales, la nonviolenţă.

“Să urmam câteva reguli simple, pentru a avea impactul pe care ni-l dorim cu toţii. Este posibil, câteodată, să existe persoane recalcitrante şi agenţi provocatori, care vor încerca să creeze tensiuni şi să provoace reacţia forţelor de ordine. Cum ne protejam şi cum facem sa avem parte de un protest civilizat?”, scrie un piteştean pe pagina evenimentului.

“Asta este democraţia” 

Pe aceeaşi pagină apar şi următoarele sfaturi legate de miting:

1. Nu afişăm un comportament agresiv faţă de jandarmi sau faţă de alţi demonstranţi.

2. Nu încurajăm comportamentul violent al celorlalţi demonstranţi.

3. Dacă observam un comportament abuziv sau violent al unor demonstranţi sau al forţelor de ordine, îl înregistrăm cu ajutorul telefonului.

4. Nu strigăm sloganuri obscene.

5. Părăsim temporar demonstraţia, pentru a ne hidrata, încălzi sau odihni. Revenim cu grijă la demonstraţie.

6. Suntem calmi şi solidari. Aducem la protest colegi, prieteni şi membri ai familiei.

7. Vorbim cu oamenii necunoscuţi din jurul nostru. Un protest este o modalitate bună de a socializa şi a face schimb de idei.

"Aşadar, cu câţi prieteni vii la protest? Schimbarea începe cu noi şi nu se termină niciodată. E un drum lung, iar perseverenţa noastră în fata corupţiei le va da şi celorlalţi încrederea şi speranţa că puterea este în mâinile noastre. Asta este democraţia", mai scrie piteşteanul pe pagina evenimentului.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite