Alunecare de stânci pe Transfăgărășan. Drumul este blocat, aproape de barajul Vidraru VIDEO

0
Publicat:

Transfăgărășanul este blocat, pentru că s-a produs o alunecare de stânci, la kilometrul 97, aproape de barajul Vidraru. Mai multe utilaje au intervenit de la prima oră pentru degajarea drumului.

Zona unde au căzut sute de pietre, unele din dimensiuni considerabile, este aproape de barajul Vidraru. Traficul a fost blocat pe ambele sensuri.

„În dimineața de vineri, 20 ianuarie 2023, în jurul orei 5, s-a produs alunecarea pe Transfăgărășan la km 97+ 250, blocând total drumul cu stânci și copaci. Am adus utilajele în maximum 20 minute, mai întâi un încărcător, după care am adus încă unul mai mare și două camioane. În prezent se lucrează intens și avem pe drum încă un excavator de mare capacitate pentru înlăturarea unor stânci de mare greutate. Momentan, drumul este blocat la locul alunecării, unde se lucreză intens pentru a elibera o bandă ca să se dea drumul la trafic”, a precizat pentru ”Adevărul” Gheorghe Mihăiţă, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Piteşti.

Transfăgărășanul este blocat la kilometrul 97 FOTO Gheorghe Mihăiță
Transfăgărășanul este blocat la kilometrul 97 FOTO Gheorghe Mihăiță

Transfăgărăşanul este mândria României în materie de drumuri, ce oferă imagini superbe în fiecare anotimp.

Jeremy Clarkson, unul dintre realizatorii Top Gear de la BBC, afirma, în 2009, după parcurgerea Transfăgărăşanului, că s-a plimbat pe “cel mai spectaculos drum din lume”. În emisiunea pe care echipa Top Gear - Jeremy Clarkson, Richard Hammond și James May - a realizat-o în România, aceştia au spus despre Transfăgăraşan că este cel mai uimitor drum pe care l-au văzut vreodată.

Şoseaua urcă până la o altitudine de 2042 de metri în căldarea glaciară Bâlea, fiind al doilea drum din România, ca înălţime, după Transalpina, care străbate Munţii Parâng din Carpaţii Meridionali şi ajunge până la 2145 metri în pasul Urdele.

Drumul începe din comuna Arefu, în judeţul Argeş, la kilometrul 61 al DN7C şi se termină în comuna Cârţişoara (Sibiu), la intersecţia cu DN1. Pe întregul traseu sunt construite 27 de poduri şi viaducte, dar şi cel mai lung tunel din România (887 m), care străbate Muntele Paltinu, Tunelul Bâlea. Aerisirea tunelului se face natural datorită curenţilor de aer extrem de puternici.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite