Alergare la altitudine, în Podgoria de la Marcea. Cursa se desfășoară prin viță-de-vie

0
Publicat:

În ziua de 17 septembrie, în podgoria de pe dealul Marcea de la Ștefănești-Argeș va avea loc a doua ediție a unei inedite curse de alergare. Podgoria de la Marcea este situată la cea mai mare altitudine medie din sudul României: 413 metri.

Sute de alergători din toată țara vor participa la competiție FOTO Cristi Zamfir
Sute de alergători din toată țara vor participa la competiție FOTO Cristi Zamfir

Podgoria de pe dealul Marcea este podgoria situată la cea mai mare altitudine medie din sudul României: 413 metri.

Evenimentul poartă numele ”Marcea Winery Run”, este organizat de către Piteşti Triathlon Team şi se va desfăşura sâmbătă, 17 septembrie, cu începere de la ora 10 dimineaţa.

„Această competiție inedită desfășurată în cadrul podgoriei Marcea s-a născut anul trecut din dorința echipei Pitești Triathlon Team de a crea cât mai multe competiții în zone inedite și de a acoperi dorințele sportivilor de a alerga atât pe asfalt, cât și pe teren accident. Promovăm sportul în aer liber, iar ”Marcea Winery Run” este și o competiție născută din pasiune pentru sport”, precizează Costel Cârje, unul dintre organizatorii competiției.

A doua ediție a „Marcea Winery Run”, ce include trei curse inedite de alergat prin viţă-de-vie. Este vorba de cursele L’Attitude pe o distanţă de 6 kilometri, Loungeitude pe o distanţă de 12 km și Kids Fun Run pe distanța de 1,2 kilometri.

Startul celor trei probe va fi la ora 10:00 din faţa Cramei Marcea într-un loc special amenajat, iar premierea va fi la ora 17:00. Sute de concurenți din toată țara, copii și adulți, s-au înscris la această originală competiție sportivă.

La finalul ”Marcea Winery Run”, toţi alergătorii vor fi invitaţi la o degustare de must şi de vinuri ce va fi oferită de către crama Marcea.

Pitești Triathlon Team, organizatorii cursei, sunt și cei care organizează anual Semimaratonul de la Pitești, o competiție ce în 2023 va ajunge la a patra ediție.

Zona în care se va desfășura ”Marcea Winery Run” are și o istorie specială. În 1930, Liviu Rebreanu a cumpărat o casă şi o podgorie la Ştefăneşti, foarte aproape de dealul Marcea. Marele romancier a cultivat aici viţa de vie şi a produs vinul „Truda Fanny”, denumit astfel în onoarea soţiei sale Fanny.

Din respect pentru pasiunea faimosului scriitor român pentru vin, Cosmin Smadu, cel care a avut iniţiativa învierii tradiţiei vinificării în zonă, a decis, împreună cu asociații săi de la Casa de Vinuri Ștefănești (cea care deține Crama Marcea), să preia conceptul acestuia. Iar gama de vârf a vinurilor produse pe dealul Marcea, care este şi cea mai căutată, alături de gama Marcea Reserve, poartă numele „Truda Fanny”. Este unul dintre cele mai bune vinuri roşii din țara noastră, după cum consideră numeroşi specialişti. O altă moștenire în cinstea lui Rebreanu. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite