Adrian Streinu Cercel: „Suntem într-un moment de cumpănă în care putem să dăm cu piciorul la tot ce s-a făcut până acum sau putem să avem înţelepciune“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Goleşti, 11 iunie
Goleşti, 11 iunie

Prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, atrage atenţia asupra riscului pe care l-ar rputea reprezenta subestimarea pericolului pe  care COVID-19 il reprezintăîn momentul de faţă.

Specialiști din domeniul medical, social și economic au fost prezenți, joi, în Argeș, la Conacul Goleşti, la un simpozion naţional pentru a dezbate unul dintre cele mai importante subiecte al momentului: “Consecințele pandemiei asupra societății. Cum va arăta viața după COVID?”.

"Ceea ce va face diferența în lunile următoare va fi masca"

Igiena, purtarea măştii şi conştientizarea pericolului sunt principalele aspecte aspra cărora prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel a atras atenţia.

"Am spus de foarte multe ori că apa și săpunul fac mai mult decât 100 de doctori puși unul lângă altul. Am mai spus, de asemenea, că o cameră care este aerisită și în care pătrunde soarele, în acea cameră nu pătrunde doctorul. Ca atare, vreți să scăpați de doctor? Vă spălați cu apă și săpun pe mâini, vă spălați pe față și lucrurile vor fi așa cum trebuie să fie. Ceea ce va face diferența în lunile următoare va fi masca, pentru că ea vă va proteja de un eventual virus care circulă primprejur. Noi nu îl vedem, el este mic.

În realitate, virusul este foarte parșiv. În momentul de față, încearcă și a și reușit să cucerească lumea, din China și până în Statele Unite. Nu avem voie să ne jucăm de-a pandemia. Pandemia nu iartă. Atacă absolut la fel. Treaba noastră ca doctori este să salvăm vieți. Eforturile au fost fantastice. Suntem într-un moment de cumpănă în care putem să dăm cu piciorul la tot ce s-a făcut până acum sau putem să avem înțelepciunea necesară și să ne ferim noi pe noi și, în acest fel, îi ferim și îi protejăm și pe cei dragi", a spus prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite