A început Târgul mărţişorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă afară e iarnă în toată regula, în centrul oraşului a debutat astăzi Târgul Mărţişorului. 300 de comercianţi şi-au instalat tarabele şi îşi aşteaptă clienţii până pe 8 martie.

De astăzi şi până pe 8 martie, centrul Piteştiului va fi ocupat de tarabe multicolore. Mărţişoare care mai de care mai colorate şi mai originale îşi vor aştepta cumpărătorii pe traseul Piaţa Primăriei - Piaţa Vasile Milea. „Târgul mărţişorului”  vine la o săptămână după ce s-a încheiat cel dedicat sărbătorii îndrăgostiţilor.

Ce puteţi găsi în aceste zile la târg, cu care să vă surprindeţi jumătăţile feminine? Mărţişoare de toate formele şi dimensiunile, care imită flori, animăluţe, figuri abstracte, dar şi simboluri atât de des întâlnite în luna martie: coşari, trifoi cu patru foi sau inimioare. Dar, pe lângă iubite, şi alte doamne şi domnişoare aşteaptă cadouri simbolice de 1 şi 8 Martie.

„Eu le spun clienţilor că dacă cumpără mărţişoare pentru o doamnă profesoară, de exemplu, atunci trebuie să scoată ceva mai mulţi bani, între 5 şi 10 lei, pentru a le face o bucurie, că ele sunt mai pretenţioase. Le pot cumpăra floare-mărţişor de 20 de centrimetri sau ele se mai bucură foarte tare la broşe, care costă tot cam pe acolo”, spune Veronica Tâmplar, comerciant.

Preţul mărţişoarelor de la târgul din faţa Primăriei este între 50 de bani şi 10 lei, în funcţie de material şi de ceea ce reprezintă.

Instalare cu scandal

„Mi se par la fel ca anul trecut, ca preţ. Numai că banii noştri fiind mai puţini, nu ne vom mai permite să cumpărăm atâtea. Voi lua decât cinci, că nu-mi permite bugetul mai mult”, spune Romeo Enăchescu, un pensionar de 67 de ani.

300 de comercianţi au închiriat spaţii pe Strada Mare şi în Piaţa Vasile Milea, ei achitând pentru un metru pătrat 2 lei pe zi. Cum era de aşteptat, scandalul nu a întârziat să apară, astfel că unii dintre vânzători, veniţi mai târziu, şi-au găsit ocupate locurile închiriate, fiind nevoie de intervenţia reprezentanţilor Primăriei şi ai Poliţiei Locale pentru ca spiritele să se calmeze.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite