Ţâţă, mafiotul fugar dat de gol de mailuri şi telefoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Botez nu a fost găsit nici la şapte luni de când l-a bătut pe Mironescu şi i-a distrus maşina
Adrian Botez nu a fost găsit nici la şapte luni de când l-a bătut pe Mironescu şi i-a distrus maşina

Principalul suspect în cazul atacului cu bâte de pe 14 februarie a primit mulţumiri de la patroana de la Paris Cafe. Corespondenţa dintre cei doi purtată pe mail face parte din rechizitoriul întocmit pentru trimiterea în judecată a „lotului Bariera“.

A doua zi după atacul de tip mafiot comis în dreptul barierei de cale ferată de la Lilieci-Bacău, Oana Vicol i-a trimis lui Adrian Marin Botez, zis Ţâţă, un mesaj plin de recunoştinţă. „MULŢUMESCCCCCCCCCCCC te poop..ai grijă de tine“, i-a transmis patroana de la Paris Café lui Botez pe 15 februarie.


Drept răspuns, capul bandei care l-a zdrobit cu bâtele pe Mironescu îi explică, pe 16 februarie, care e stadiul misiunii. Ţâţă îşi pune speranţele în Dumnezeu pentru a termina „contractul“. „Mai avem puţină treabă să termin cu contractul ... e nasol când scapi un contract dar e naşpa că din anumite prob (probleme – n.n.) îl scapi. Asta-i viaţa, poate pe viitor ne ajută Dumnezeu şi pe noi ...pop şi stai liniştită că o să fie bine“, îi răspunde Marin Botez patroanei de la Paris Cafe. În rechizitoriul întocmit de procurorii băcăuani sunt descrise în detaliu metodele folosite de clanul lui Ţâţă pentru a-l lichida pe Ioan Dumitru Mironescu. Planul bătăuşilor a fost făcut cu două zile înainte de agresiune, când doi dintre inculpaţi au cumpărat şapte mobile şi tot atâtea cartele telefonice folosite pentru pregătirea atacului.

Pensiunea de lângă oraş a fost locul în care, conform rechizitoriului, s-a pus la cale atacul de pe calea ferată. „Intenţia infracţională de comitere a agresiunii asupra părţii vătămate Mironescu Ioan-Dumitru a fost materializată încă din data de 12.02.2011 prin consumarea actelor pregătitoare şi întâlnirea inculpaţilor la aceeaşi locaţie, respectiv pensiunea «Ana» din comuna Girov“, specifică Felix Bănilă, prim-procurorul care a coordonat ancheta.


„Folosesc doar Nokia“


La mai bine de şapte luni de la întâlnirea bătăuşilor, proprietarul pensiunii nu-şi aminteşte mare lucru. „La câtă lume vine la pensiune nu am cum să-i ţin minte pe toţi. Vin şi cu găştile, şi cu gagicile, dar nu am eu treaba clienţilor“, spune Constantin Popescu, proprietarul pensiunii.


Pe 12 februarie, după ce şi-au făcut cumpărăturile la Bacău, membrii clanului s-au întâlnit la pensiunea din Girov unde au activat cele şapte cartele telefonice. „Persoanele coordonate de către inculpatul Marin-Botez Adrian folosesc ca mod de operare achiziţionarea unor telefoane mobile ieftine, doar marca Nokia, doar modele cu lanteră“, se menţionează în rechizitoriu.


Anchetatorii au mai stabilit că pe 14 februarie, din iniţiativa lui Adrian Botez şi sub coordonarea lui Constantin-Cătălin Manea, cei opt inculpaţi l-au urmărit pe Mironescu pe tot traseul, până la Bucureşti şi înapoi, după care au organizat ambuscada de la Lilieci.


După ce Laurenţiu Păvălucă s-a izbit cu maşina sa în autoturismul condus de Mironescu, atacatorii au tăbărât cu bâte şi răngi metalice asupra lui. În acel moment, Mironescu vorbea la telefon cu Tiberiu Cristodorescu.


„Din această interceptare reiese faptul că, după tamponare, persoana vătămată a fost agresată cu bâte şi răngi de către alte persoane, cu siguranţă de către inculpaţii Rusu Bogdan Cătălin, a cărui timbru vocal este unul aparte şi care foloseşte în mod uzual apelativul de «zdreanţă» şi de către Păvălucă Valentin Dorin, zis Bebe“, mai spune prim-procurorul Bănilă.

________________

Locotenenţii lui Ţâţă au fost băgaţi după gratii

Ultimii doi membri ai clanului coordonat de Adrian Marin Botez au fost prinşi săptămâna trecută. Valentin Păvălucă şi Cătălin Constantin Crăciun voiau să iasă din ţară, dar au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din Bihor. Cei doi fugari angajaseră un şofer care să-i ducă până la Budapesta în schimbul unei recompense de câte 1.000 de euro. După gratii, în aşteptarea procesului care va începe la Tribunalul Bacău, sunt şi Constantin Manea, Vlăduţ Romeo Zâmbrean, Cătălin Bogdan Rusu, Laurenţiu Păvălucă şi Vasile Stoleru.


Şeful clanului, Adrian Marin Botez, zis Ţâţă, este încă de negăsit. În cazul lui este solicitată trimiterea în judecată pentru mai multe infracţiuni, printre care şi instigare la tentativă de omor calificat şi la distrugere.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite