Portret/ Ovidiu Slătineanu transformă pictatul pereţilor în trend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Slătineanu
Ovidiu Slătineanu

Artistul şi-a descoperit pasiunea din întâmplare. Pictează în funcţie de personalitatea clienţilor săi şi foloseşte diferite tipuri de materiale. Ovidiu Slătineanu şi-a descoperit talentul datorită prietenilor, iar acum crede că nu ar putea trăi fără să picteze.

„Deşi am făcut Liceul de Artă, întotdeauna am crezut că mi-am greşit traseul. Când am absolvit am spus că voi face cu totul altceva, nicidecum că voi trăi din pictură. Anul trecut, un prieten m-a rugat să-i fac o reproducere după un tablou şi, cum aveam nevoie de bani, am acceptat. De atunci mi-am dat seama că eu chiar mă pricep la asta şi că nu m-aş vedea făcând altceva“, povesteşte Ovidiu.

Pictează fără reguli

De la această întâmplare el s-a apucat de design interior. De la personaje din desene animate pictate pe pereţii camerelor de copii şi până la picturi abstracte ori geometrice, Ovidiu abordează orice tehnică şi foloseşte diferite tipuri de material. Totuşi, ţine el să sublinieze, foloseşte numai culori de foarte bună calitate, de import, şi lucrează numai cu propriile materiale.

„Ştiu exact ce culori să comand. Se dilată la căldură şi se contractă la frig, se adaptează pe orice tip de zid şi ştiu sigur că nu crapă după un anumit interval de timp. Mai mult decât atât, copiii pot unge pereţii chiar şi cu tortul de la ziua lor pentru că se pot spăla foarte uşor, iar desenele rămân acolo“, precizează Ovidiu Slătineanu.  Artistul se consideră un neinstruit şi susţine că pictează totul exact cum simte, fără să ştie din start ce dungi trebuie să traseze şi, mai ales, fără să aibă amprenta cuiva asupra picturilor sale.

„Tocmai pentru că nu am un stil anume reuşesc foarte bine să mă pliez pe ceea ce vor oamenii. Nu pornesc cu idei preconcepute şi nici nu refuz să pun în aplicare preferinţele clienţilor. De obicei citesc omul şi ştiu de dinainte cam ce-ar vrea. Întotdeauna au fost încântaţi de ceea ce am făcut“, spune Ovidiu.

Lucrări în cafenele şi grădiniţe

Tânărul şi-a lăsat „amprenta“ în câteva magazine din oraş, în cafenele şi cluburi, dar şi în grădiniţe, unde a încercat să creeze un mediu de poveste micuţilor. Spune că este numai un executant al dorinţelor oamenilor, dar tot el recunoaşte că acum nu ar mai putea trăi dacă n-ar picta.

„Scopul meu este ca pictura de pe pereţii oamenilor să completeze imobilul acestora, să umple un spaţiu liber, nicidecum să devină un punct de atracţie pentru încăpere“, explică Ovidiu Slătineanu.

Vrea să picteze liber

„De aceea mă şi adaptez în funcţie de personalitatea omului. Casa lui are deja amprenta personală şi atunci îmi este şi mai uşor să creez ceva, astfel încât să se îmbine cu spaţiul“, povesteşte artistul. Tânărul speră ca oamenii să fie mai naturali şi să aibă încredere în propriile viziuni şi dorinţe.

Speră ca prin picturile sale să-i facă pe ceilalţi să fie mai buni şi mai deschişi, tocmai de aceea şi-ar dori să poată picta liber, fără să mai aibă o altă ocupaţie şi fără să-şi spună cuvântul factorul financiar.

Profil

Născut: 6 mai 1982, Iaşi.
Studii: Liceul de Artă „Victor Brauner“ din Piatra Neamţ.
Familie: Necăsătorit.

Întrebări şi răspunsuri

Care a fost cea mai impresionantă reacţie din partea clienţilor?
Am pictat personajele din „Looney Toones“ pentru trei copii. Când au văzut produsul final au început să ţopăie de bucurie. Alergau prin casă, îşi luau avânt şi se aruncau în genunchi în faţa peretelui, exact ca-n desenele animate. Atunci am plâns de emoţie.

Care ar fi cea mai mare provocare pentru tine?
Îmi doresc să pot picta o cameră care, la final, să pară cu mult mai mare. E o tehnică aparte care chiar creează ideea de lărgire a spaţiului. Am reuşit ceva de genul acesta la mine acasă, dar numai pe un perete, spaţiul nu mi-a permis prea mult. Aş fi în stare să suport eu cheltuielile dacă aş fi lăsat să pictez aceşti pereţi.

Ce-i place
Este pasionat de ATV-uri şi-i place să asculte muzică. „În rest mi-ar plăcea foarte mult să am timp ca să stau degeaba şi să meditez. Oricât de ciudat ar părea, pe mine asta m-ar face să mă simt foarte bine, mai ales că probleme ce merită analizate sunt la tot pasul, numai că nu apuc decât foarte rar să stau fără să fac nimic“, povesteşte Ovidiu.

Ce nu-i place
Tânărul susţine că nu este mofturos, însă nu suportă ipocriţii. „Nu-mi place ideea de sistem. Oamenii sunt înzestraţi cu anumite drepturi inalienabile, printre care dreptul la viaţă, libertate şi căutarea fericirii» şi cred că asta trebuie să facem în fiecare zi“, a spus artistul.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite