Patron la un pas de moarte. A fost înjunghiat de un zilier deoarece nu-i achitase suma de 50 de lei

0
0
Publicat:

Cazul unei fapte de violenţă extremă, în urma căreia un bărbat din Neamţ, administrator al unei firme de construcţii, a fost la un pas de moarte, a fost soluţionat de judecători, sentinţa fiind cu executare

Autorul a fost arestat imediat după comiterea faptei FOTO Arhiva Adevărul
Autorul a fost arestat imediat după comiterea faptei FOTO Arhiva Adevărul

Un tânăr de 28 de ani din Oglinzi, comuna Răuceşti, a fost condamnat la cinci ani şi șapte luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor. Decizia judecătorilor a fost pronunţată la începutul lunii mai 2024 şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău. Fapta s-a petrecut pe 15 noiembrie 2023 şi a plecat de la o datorie de 50 de lei.

Conform actelor de urmărire penală, tânărul a lucrat ca zilier la firma viitoarei victime. În ziua amintită a lunii noiembrie de anul trecut, cei doi s-au întâlnit pe terasa unui bar din satul Oglinzi şi au avut discuţii contradictorii referitoare la banii pentru munca prestată. În tot acest timp, acuzatul era înarmat cu un cuţit de bucătărie cu lama de 19 centimetri.

„A încercat să denatureze adevărul”

În urma refuzului patronului de a-i da suma cerută, a urmat un schimb de injurii, după care inculpatul a scos arma albă din haină şi l-a înjunghiat pe oponent, o singură dată, în picior. Făptaşul a încercat să lovească din nou, dar a fost oprit de martorii prezenţi pe terasă. Medicii au stabilit că, pentru vindecare, au fost necesare 12-15 zile de îngrijiri, fiind pusă în pericol viaţa.

„Acuzatul a încercat să denatureze adevărul, dar a fost contrazis de probe şi de imaginile surprinse de camerele de luat vederi. Fapta a avut loc cu intenţie directă, fiind săvârşită cu premeditare“, se arată în motivarea sentinţei.

Partea vătămată nu s-a constituit parte civilă în proces, dar acuzatul trebuie să achite 3.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Recent, la Curtea de Apel Bacău, alt nemţean, Gheorghe Iftimie, de 57 de ani, din comuna Bahna, a fost condamnat la zece ani şi opt luni de detenţie. Infracţiunile comise de acesta, crimă, tentativă de omor şi distrugere prin incendiere, s-au soldat cu moartea unei persoane şi rănirea gravă a alteia. Conflictul a pornit tot de la o datorie, de data aceasta de 45 de lei.

Pe 8 martie 2023, inculpatul a mers acasă la un consătean, pentru a cere restitituirea sumei, dar demersul a eşuat. A plecat, dar s-a întors în scurt timp, având la el un bidon în care era o substanţă inflamabilă. După ce a spart un geam, a vărsat lichidul şi i-a dat foc. În casă era proprietarul, de 73 de ani, şi un cunoscut de-al acestuia, de 52 de ani, ambii suferind arsuri grave. Septuagenarul a decedat după câteva zile.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite