O elevă eminentă apare pe edu.ro cu 2,30 la matematică, deşi lucrarea a fost notată cu 10 la Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O absolventă eminentă a unui liceu din Neamţ apare ca respinsă la examenul de Bacalaureat 2018 pe site-ul edu.ro, din cauza unei erori la înregistrarea rezultatelor în aplicaţia informatică.

O absolventă de frunte a Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ a avut o surpriză de proporţii în ziua anunţării rezultatelor la Bacalaureat. În situaţia prezentată pe site-ul edu.ro, Imbrişcă I Alexandra-Andreea apare că ar fi respinsă la examen, cu notele 9.7 la Limba şi Literatura Română, 10.00 la Informatică şi 2.3 la Matematică.     

Tânăra a sesizat conducerea liceului, apoi a fost anunţat Inspectoratul Şcolar Neamţ, iar cazul a fost elucidat stabilindu-se că a fost vorba de o eroare la introducerea rezultatelor în aplicaţie. Practic, operatorii care s-au ocupat de această activitate au inversat notele obţinute doar la disciplina Matematică de absolventa CN „Petru Rareş” cu cea a altui absolvent, care are acelaşi nume de familie, de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din comuna Săbăoani.

„În judeţ am avut doi elevi cu numele Imbrişcă, iar în Centrul de Evaluare de la Suceava s-au inversat notele atunci când au fost puse în aplicaţie. Am descoperit greşeala şi am luat legătura cu cei de la Suceava, iar ei au făcut demersurile la Ministerul Educaţiei pentru a schimba notele în aplicaţie. În aplicaţie va apărea corectura după contestaţii” a declarat inspectorul şcolar general Elena Laiu pentru site-ul stiri-neamt-ro

În fapt, cu numele de familie Imbrişcă au fost 4 candidaţi la examenul susţinut în Neamţ. În afară de tânăra absolventă din Piatra Neamţ, ceilalţi trei sunt absolvenţi ai liceului Vasile Alecsdandri din comuna Săbăoani. Unul dintre ei, Imbrişcă P Răzvan Marius este trecut în aplicaţia edu.ro cu nota 10.00 la matematică, respectiv 5.05 la Limba Română şi 5.55 la Anatomie, iar cu media 6.86 apare că ar fi reuşit să promoveze examenul.  

  

Pentru a repara eroarea, a fost sesizat Centrul de Evaluare de la Suceava, însă rezultatele corecte vor apărea după contestaţii, atunci când vor fi afişate notele finale, respectiv pe 9 iulie. 

Rezultate mai slabe decât în 2017

La sesiunea iunie-iulie 2018 a examenului de Bacalaureat 2018 în judeţul Neamţ au participat 3.399 de candidaţi. Dintre aceştia, 2.301 au fost declaraţi admişi, înainte de contestaţii rata de promovabilitate fiind de 67,66%, cu şapte procente mai puţin decât în 2017. Alţi 1.098 elevi au obţinut medii sub 6 şi au fost declaraţi respinşi. Doi candidaţi au fost eliminaţi din examen: unul din ei a fost găsit cu telefonul mobil în sala de examen, iar celălalt a făcut semne particulare pe teza la Matematică. 

Potrivit notelor publicate pe edu.ro, patru absolvenţi de liceu din judeţul Neamţ obţinut media 10. Este vorba de trei elevi de la Colegiul Naţional „Petru Rareş“ Piatra Neamţ: Elena-Nicoleta Balan, Anda Ciocoiu şi Teofana Verşanu, respectiv un elev de la Liceul Teologic Ortodox  „Sfinţii Împăraţi  Constantin şi Elena“ Piatra Neamţ (Antonio Andrei Mihai). 

Din cele 36 de licee, şase au promovabilitate de peste 90%, raportată la numărul candidaţilor prezenţi la examen: CN „Petru Rareş“ Piatra-Neamţ (99,45% - un singur elev respins din 183 de absolvenţi); CN „Roman Vodă“ Roman (97,35%), CN „Calistrat Hogaş“ Piatra-Neamţ (96,25%), Colegiul „Spiru Haret“ Piatra-Neamţ (93,65%), CN „Gheorghe Asachi“ Piatra-Neamţ (92,6%) şi Seminarul Teologic „Sf. Francisc de Assisi“ Roman (92,3%).

La coada clasamentului sunt Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad“ Horia (niciun promovat dintre cei şase candidaţi prezenţi la toate probele) şi  Liceul Tehnologic „Ion Creangă“ Pipirig (nici un promovat din 9 candidaţi). De menţionat că două treimi din absolvenţii acestor licee nu s-au prezentat la examen.  

  

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite