Măcel în weekend produs de TIR-uri pe şosele din Neamţ. Doi copii mici au fost răniţi grav

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi copii se aflau în maşina părinţilor, autoturismul fiind spulberat de camionul de mare tonaj condus imprudent de şoferul străin

Zilele acestui sfârşit de săptămână nu au fost liniştite pe şoselele care străbat judeţul Neamţ, din diverse cauze având loc câteva accidente rutiere, în două dintre ele consecinţele fiind grave. 

Bilanţul acestor nedorite incidente, care s-au petrecut vineri, a fost doi copii răniţi după ce autoturismul în care se aflau a fost tamponat de un TIR şi o femeie decedată, după ce a fost strivită de un autocamion de mare tonaj. 

În ambele situaţii neatenţia a generat tregediile, în primul fiind vorba de o imprudenţă a unui conducător auto din Ucraina, la fel stând lucrurile şi în cel de-al doilea, când un pieton a dat dovadă de iresponsabilitate, traversând prin loc nepermis. 

La ora 15.30, către comuna Boteşti, pe Drumul European 85, au plecat pompierii cu o autospecială de stingere şi modul pentru descarcerare şi două ambulanţe. Se raportase că sunt victime, posibil în stare gravă, după ce un camion de mare tonaj intrase în coliziune cu un autoturism. 

La locul indicat, forţele de intervenţie au constatat că erau două persoane rănite mai grav, un copil de 8 ani şi fratele acestuia, de doar 9 luni, după acordarea primului ajutor ei fiind transportaţi la Spitalul Roman. Pe E 85 au ajuns şi cadrele de la Serviciul Rutier Neamţ, care au concluzionat că vinovat de comiterea accidentului a fost şoferul ucrainean al TIR-ului, care nu a păstrat distanţa de siguranţă  în mers, fiind surprins de o manevră a şoferului din faţa sa. 

„În timp ce un cetăţean ucrainean în vârstă de 57 de ani conducea un ansamblu de autovehicule pe DN 2, în localitatea Nisiporeşti, comuna Boteşti, nu ar fi păstrat o distanţă corespunzătoare în mers faţă de un autoturism, care era oprit în faţa sa pentru a efectua virajul la stânga pe o stradă din localitate, condus de un bărbat de 35 de ani, din Roman, intrând în coliziune cu acesta. În urma impactului, a rezultat rănirea a doi minori în vârstă de 9 luni, respectiv opt ani, pasageri în autoturism. Ambii conducători auto au fost testaţi alcoolscopic, rezultele fiind negative“, a transmis Poliţia Neamţ.

Tragedie la Humuleşti

Celălalt accident petrecut în aceeaşi zi a avut loc în jurul orei 18.00, la Humuleşti, în apropierea podului de peste râul Ozana de la intrarea în oraşul Târgu Neamţ, o persoană decedând pe loc după ce a ajuns sub roţile unui TIR. „În timp ce un bărbat de 34 de ani, din judeţul Sălaj, conducea un ansamblu de vehicule pe strada Mihai Eminescu a surprins o femeie de 74 de ani, din Vânători Neamţ, care s-ar fi angajat în traversarea străzii printr-un loc nepermis şi fără să se asigure. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă. Traficul rutier a fost blocat pe un sens“, mai transmitea IJP Neamţ.

Un alt incident petrecut pe drumurile Neamţ i-a avut în prim plan pe o fetiţă de 12 ani, care a traversat strada prin loc nepermis şi fără să se asigure, pe o şoferiţă şi rudele copilei accidentate, care s-au dezlănţuit violent după evenimentul rutier. Investigaţiile au arătat că minora a încercat să traverseze strada prin loc nepermis, a fost surprinsă pe şosea de o conducătoare auto de 33 de ani, din Bacău, fiind transportată la spital.

Lucrurile au luat însă o turnură neaşteptată, când la locul accidentului a sosit tatăl minorei, un bărbat de 35 ani, însoţit de etnici romi din familie şi rude, toţi cerându-i socoteală şoferiţei, care a fost înjurată şi ameninţată. Lucrurile nu s-au oprit aici, băcăuanca a fost luată la bătaie, iar maşina i-a fost distrusă cu diverse

obiecte contondente, iar ca să scăpe de furia acestora s-a refugiat în curtea unui localnic, cerând ajutor la 112. Spiritele s-au calmat doar după sosirea mascaţilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, iar şoferiţa a fost transportată la spital, deoarece suferise diverse leziuni în timpul  conflictului. Conducătoarea auto este cercetată pentru vătămare corporală din culpă, iar cei care au agresat- o pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire sau alte violenţe şi distrugere.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite