Tânărul care ţine cu orice preţ să intre în puşcărie. Comite infracţiuni pe bandă rulantă, iar instanţa îl iartă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acuzatul a comis ultrajul după ce a provocat un accident rutier FOTO: Adevarul.ro
Acuzatul a comis ultrajul după ce a provocat un accident rutier FOTO: Adevarul.ro

Deşi a beneficiat de două ori de clemenţa magistraţilor, un individ a recidivat, fiind în cele din urmă condamnat cu executare.

Un tânăr din Piatra Neamţ a fost protagonistul unor episoade de natură penală, care l-au costat în cele din urmă libertatea.

Recent, Andrei Preda, în vârstă de 29 de ani, a fost condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani şi 9 luni de închisoare, în urma acuzaţiei de ultraj la poliţist. 

De fapt, aceasta este decizia instanţei de fond, Judecătoria Piatra Neamţ, aplicată iniţial. Inculpatul a contestat această condamnare la Curtea de Apel Bacău, dar acţiunea lui nu a avut efectul scontat.

„Respinge ca nefondat apelul declarat de apelantul-inculpat Preda Andrei. Obligă apelantul-inculpat la plata către stat a sumei de 300 de lei, cheltuieli judiciare. Definitivă“, conform deciziei Curţii de Apel Bacău. 

Nemţeanul a mai fost obligat să-i achite omului legii pe care l-a lovit daune în valoare de 3.000 de lei şi trebuie să mai scoată din buzunar 2.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare la instanţa de fond. 

Numai că, postura de acuzat nu se termină aici, Preda urmând să se mai prezinte la instanţă deoarece mai are două dosare penale pentru tot atâtea accidente rutiere, săvârşite sub influenţa alcoolului. 

„Necazurile“ cu justiţia au început în seara de 30 martie anul trecut, când a fost autorul unui eveniment rutier în Piatra Neamţ. În jurul orei 23.30, într-o intersecţie, la volan fiind, s-a tamponat cu un alt autoturism, fără ca cineva să fie rănit. Incidentul a fost reclamat la 112, la locul indicat sosind un echipaj de la Poliţia Piatra Neamţ. Au început cercetările, dar la un moment dat Andrei Preda a plecat de la locul evenimentului. 

A fost identificat în scurt timp, oamenii legii aflând şi de ce a acţionat în acest fel - era băut. De aici încolo, poliţiştii au avut de-a face cu un individ necooperant, care a refuzat să se legitimeze şi i-a înjurat cu „simţ de răspundere“. Având în vedere toate acestea, anchetatorii au decis să-l ducă la o autospecială de poliţie, pentru a-l audia la sediu.

Deşi a bătut un poliţist, nu a fost arestat preventiv

Încătuşat fiind, Andrei Preda a devinit agresiv, iar când a fost urcat în „dubă“ a lovit un poliţist cu piciorul în figură, agentul suferind leziuni care au necesitat pentru vindecare câteva zile de îngrijiri medicale. 

A fost făcută propunere de arestare preventivă, dar magistraţii de la Judecătoria Piatra Neamţ au dispus arestul la domiciliu. De clemenţă a mai beneficiat încă o dată la aceeaşi instanţă, care i-a permis să se deplaseze la serviciu în perioada cât era „consemnat“ acasă: 

„Admite cererea formulată de inculpatul Preda Andrei de încuviinţare a părăsirii imobilului (...) şi permite inculpatului părăsirea domiciliului pentru prezentarea la locul de muncă, începând cu 01.08.2019, în fiecare zi, de luni până vineri, intervalul orar 08:00 - 16:30 , la care se adaugă timpul necesar parcurgerii traseului casă - sediul societăţii şi retur, sens în care va putea părăsi domiciliul începând cu ora 06:15 şi se va întoarce la domiciliu cel târziu până la ora 18:15“. 

După o perioadă cât a stat departe de belele, Andrei Preda a recidivat, ieşind iar cu maşina la plimbare, din nou băut şi fără permis. Şi iar a comis un accident rutier. S-a întîmplat pe 21 februarie 2020, când poliţiştii au fost solicitaţi să intervină la un eveniment soldat doar cu pagube materiale. 

Cercetările au stabilit că, în timp ce un bărbat de 29 de ani, conducea un autoturism pe strada Gheorghe Asachi, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, intrând într-o casă. Testat alcoolscopic a indicat 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Verificările au arătat că era vorba de mai vechea cunoştinţă a poliţiştilor, că cel în culpă avea suspendat dreptul de a conduce vehicule şi că se afla sub măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Pentru acuzele de conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului a fost prezentat Judecătoriei Piatra Neamţ, care de această dată l-a arestat preventiv. 

Vă recomandăm pe aceeaşi temă: 

Drama unui român cu spirit civic. A sărit să apere o femeie, dar a fost înjunghiat şi se zbate între viaţă şi moarte

Aventurile lui Omar, primul român acuzat penal de încălcarea carantinei. Disputa cu soacra, decisivă

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite