Lucrările la Palatul de Justiție din Piatra Neamț sistate de o necropolă medievală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Termenul de execuție al construcției se va prelungi cu perioada de descărcare arheologică a vestigiilor
Termenul de execuție al construcției se va prelungi cu perioada de descărcare arheologică a vestigiilor

După primele săpături, muncitorii au dat peste fragmente de schelet uman. Constructorul va putea relua lucrările abia după operațiunile de descărcare  arheologică a vestigiilor posibil din perioada domniei lui Ștefan cel Mare.

La scurt timp după demararea primelor operațiuni de organizare a șantierului din zona unde va fi ridicat Palatul de Justiție, muncitorii au descoperit în timpul săpăturilor oase și fragmente de schelet uman.

"Noi i-am avertizat pe cei care realizează lucrările că este posibil să descopere astfel de rămăşiţe umane, sau chiar obiecte arheologice din epoca medievală. După primele indicii este vorba chiar despre un cimitir", a spus Roxana Munteanu, director adjunct la Complexul Muzeal Județean și cercetător la Muzeul de Istorie și Arheologie din Piatra Neamţ.

Primele indicii ale specialiștilor se îndreaptă spre ipoteza ca în acest perimetru să existe vestigiile unui cimitir medieval, drept pentru care s-a solicitat sistarea lucrărilor.    

„Lucrările nu vor putea continua până ce nu vor obţine aprobările speciale pentru certificatul de descărcare arheologică . În perioada următoare vom efectua cercetări ale vestigiilor în zonă pentru a stabili exact perioada de care aparţin", a mai spus Roxana Munteanu.

Primele indicii conduc la ipoteza că vestigiile descoperite fac parte dintr-un sit arheologic cunoscut sub numele de „Necropola Dărmănești" reprezentat și în sălile Muzeului de Istorie din Piatra Neamț.  

Pe locul unde au început săpăturile, este proiectat să fie realizat Palatul de Justiție, clădirea administrativă cu demisol, parter şi şase etaje pentru cele 15 săli de judecată ale Tribunalului și Judecătoriei. 

Citește și: S-a dat startul lucrărilor la Palatul de Justiție Neamț. Vezi aici detaliile tehnice ale construcției

Încep lucrările la Palatul de Justiție Neamț. Va fi cea mai mare clădire administrativă din zona Moldovei

Rămâi pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite