Explozie într-un bloc din Piatra Neamţ. Un tânăr cu arsuri grave, redirijat spre Iaşi pentru că nu ar fi fost locuri în spitalele din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au evacuat o femeie aflată la etajul IV al blocului FOTO: stiri-neamt.ro
Pompierii au evacuat o femeie aflată la etajul IV al blocului FOTO: stiri-neamt.ro

Pompierii de la ISU Neamţ au intervenit la un bloc din municipiul Piatra Neamţ unde a avut loc o explozie urmată de un incendiu. În urma deflagraţiei, trei persoane au fost rănite, din care una are arsuri grave.

UPDATE ORA 23.30 Şeful Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat susţine că nu a ştiut şi nici nu a fost întrebat de nimeni despre tânărul rănit în urma exploziei de la Piatra Neamţ.  

"Mincinoşilor, eu am călătorit toată ziua de astăzi, acum am terminat o şedinţă în Norvegia unde mă aflu din partea NATO la un exerciţiu în calitate de preşedinte al comisiei medicale civile. Nu am ştiut de pacientul respectiv şi nimeni nu m-a întrebat nimic în relaţia cu acest pacient. Aşa cum corupţia ucide, minsiunea şi prostia pot ucide şi pot, la rândul lor, face foarte rău unei ţări. Nu ştiu cum vă permiteţi să minţiţi în halul acesta pe site-ul respectiv şi nici măcar să nu verificaţi informaţia pe care o difuzaţi! Sper că aveţi bunul simţ să retrageţi ce aţi scris acolo şi comentariile care se referă la mine în contextul fals pe care l-aţi prezentat altfel cu siguranţă ne vom vedea la instanţă!", a precizat Arafat într-o postare pe contul său de Facebook.

UPDATE ora 17.00 Tânărul rănit grav va fi transferat la Iaşi, cu autosanitara TIM

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Neamţ au precizat că tânărul cu arsuri pe 60% din suprafaţa corpului în urma exploziei urmate de incendiu, va fi transportat la Iaşi, şi nu la Bucureşti. Deşi medicii intenţionau să transfere victima cu elicopterul în Capitală, în nici una din cele trei unităţi specializate din Bucureşti nu s-au găsit locuri. 

"Nu am avut niciun fel de loc la Bucureşti, în cele trei clinici de referinţă: Floreasca, Spitalul de Arşi şi Bagdasar-Arseni. Personal am vorbit cu domnul Arafat, am vorbit şi cu domnul ministru secretar de stat Călin Alexandru, care ne-a spus <Descurcaţi-vă măcar 24 de ore, ca după să încercăm să găsim un loc la Bucureşti>. Bolnavul este grav. Doamna dr. Rotaru, specialistul nostru cel mai bun în chirurgie plastică, opinează pentru 70% suprafaţă corporală. E un bolnav extrem de grav şi ideal ar fi în afară. Greu de conceput la momentul ăsta că-l punem în avion şi-l ducem în Belgia sau în Franţa. Atunci am găsit înţelegere la colegii de la Iaşi, după ce noi am făcut aici tot ce trebuie, să meargă la Iaşi. Acum vine Ambulanţa, cu medic, cu tot ce trebuie, şi-l dirijăm la Iaşi cu acceptul colegilor noştri de acolo", a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra-Neamţ, conform stiri-neamt.ro.

UPDATE Un rănit cu arsuri grave va fi transportat la Bucureşti

Una dintre victimele exploziei din Piatra-Neamţ produse într-un bloc din Piatra Neamţ are arsuri pe circa 60% din suprafaţa corpului şi va fi transportată la un spital de arşi, la Bucureşti. Victima aflată în stare gravă este un tânăr de 25 de ani. Reprezentanţii Spitalului Judeţean Neamţ au luat legătura cu Centrul Operaţional de Urgenţă pentru a transfera rănitul la unitatea specializată din Capitală. 

Celelalte două victime ale incendiului vor rămâne sub observaţia medicilor la spitalui din Piatra Neamţ.  

”Incendiul de pe str. Dimitrie Leonida a fost stins de echipajele ISU Neamţ. Primăria Piatra Neamţ, prin Direcţia de Asistenţă Socială, evaluează situaţia familiilor afectate, are pregătite 20 de locuri de cazare pentru acestea şi le va oferi alimente în funcţie de nevoi. În urma evaluărilor, se vor acorda familiilor afectate ajutoare financiare de urgenţă”, au precizat reoprezentanţii Primăriei Piatra Neamţ.

explozie

...............

Importante forţe de intervenţie de la ISU Neamţ au fost mobilizate miercuri, 31 octombrie, pentru a interveni la un bloc din Piatra Neamţ unde a avut loc o explozie urmată de un incendiu.

Din primele informaţii transmise prin apel la 112, în jurul orei 14, deflagraţia a avut loc la un apartament de la etajul IV al imobilului situat pe strada Dimitrie Leonida (şoseaua de centură a oraşului). Explozia ar fi fost declanşată de o centrală termică.  

Conform primelor informaţii furnizate de ISU Neamţ, trei victime ale exploziei au fost transportate la spital de autosanitarele de la Ambulanţă. De asemenea, o femeie care se afla pe balcon a fost evacuată de pompieri cu ajutorul autoscării. 

Pompierii continuă să acţioneze pentru lichidarea incendiuluii care a cuprins etajele II, III şi IV, precum şi acoperişul blocului. 

explozie
Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite