Situaţii speciale la Evaluarea Naţională. Ce probleme de sănătate au avut elevii din Neamț

0
Publicat:

La Evaluarea Naţională din anul şcolar 2022-2023, în judeţul Neamţ au fost şi unele situaţii speciale. Câteva zeci de elevi au probleme de sănătate, dar au susţinut examenul.

La examenul din Neamț nu au fost incidente FOTO Arhiva Adevărul
La examenul din Neamț nu au fost incidente FOTO Arhiva Adevărul

A doua probă a testării naţionale, cea la disciplina Matematică, care a avut loc astăzi, 21 iunie 2023, s-a desfăşurat fără incidente, chiar dacă unii candidaţi au susţinut-o într-un mod mai deosebit, deoarece au afecţiuni medicale, asigurându-li-se condiţii speciale. La probă, din totalul de înscrişi, 4.244, au absentat 54 de elevi, doar opt fiind din mediul urban. 

„Specific examenului din acest an a fost faptul că am avut 41 de elevi cu probleme deosebite de sănătate, dar au avut asigurate condiţii specifice, prevăzute de legislaţie. Copiilor cu diabet zaharat li s-au asigurat gustări în timpul examenului, pentru a se evita creşterea glicemiei pe fond de stres“, a declarat, pentru  MonitorulNeamţ.ro, Florentina Luca Moisă, inspector general şcolar.

Au mai fost elevi care prezintă tulburări de neurodezvoltare, cu deficit de atenţie, hiperactivitate, plus copii cu sindrom Down şi tetrapereze. În Neamţ, nu s-a înregistrat nicio tentativă de fraudare a probei, elevii susţinând examenul în 113 centre. Tezele vor fi  evaluate în patru locaţii, două la Piatra Neamţ şi câte una la Roman şi Târgu Neamţ.

În ceea ce priveşte subiectele de la Matematică, trei la număr, profesorii au susţinut că au avut un grad mediu de dificultate, dar că unele cerinţe au fost mai dificile, astfel că este de aşteptat ca să fie destul de puţine note maxime. După contestaţii, rezultate finale de la examenul de Evaluare Naţională 2023 vor fi afişate pe data de 4 iulie.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite