Arbitru pocnit de un spectator nervos la un meci de oină din Neamţ. Fluieraşul s-a ales cu nasul spart, suporterul cu dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fănel Duluţă, unul din cei doi arbitri ai partidei de oină Biruinţa-Frontiera Constanţa disputată în weekend la Gherăeşti, Neamţ, a fost lovit cu pumnul în faţă de un spectator care a intrat în teren. Arbitrul s-a ales cu nasul spart, iar agresorului i s-a întocmit dosar penal.

Incidentul s-a petrecut aproape de finalul partidei dintre echipa gazdă, Biruinţa Gherăeşti şi Frontiera Constanţa, la scorul de 20-17 pentru formaţia nemţeană. Nemulţumit de maniera de arbitraj, Sergiu M. de 26 de ani, a sărit în teren şi l-a lovit cu pumnul pe arbitrul bucureştean Fănel Duţă (48 de ani).

„Poliţie a fost, dar totul s-a întâmplat aşa de repede că ne-a surprins pe toţi. Puteau să fie şi 50 de poliţai, dar asta este…s-a întâmplat şi ne-a făcut de ruşine”, spune Adrian Andrei, preşedintele Clubului Sportiv Biruinţa din Gherăeşti.

Preşedintele CS Biruinţa se aşteaptă la ce e mai rău pentru echipa de oină care are o tradiţie îndeplungată la Gherăeşti. După incidental nesportiv, partida cu Froniera nu s-a mai reluat, iar scorul final va fi stabilit după ce Comisia de Disciplină a Federaţiei de specialitate va analiza cazul.

„Putem pierde meciul cu 0-9, dar ce e mai rău este că Federaţia nu ne va mai da în organizare partide până nu ne liniştim spectatorii. Ne pare rău pentru ce s-a întâmplat”, a mai spus preşedintele Andrei. Se pare că spectatorul turbulent era sub influenţa băuturilor alcoolice, în timpul anchetei acesta declarându-le poliţiştilor că nu-şi aduce aminte nimic din ce a făcut.

„În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi loviri sau alte violenţe”, se arată în comunicatul oficial al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ.

La partida cu Frontiera Constanţa au asistat circa 400 de spectatori, în weekendul trecut disputându-se la Gherăeşti turneul regulat al Campionatului Naţional de seniori. Cele două formaţii din localitate, Biruinţa şi Brigada au terminat în primele patru locuri şi vor merge la turneele play-off.

Citeşte şi: Se întâmplă în România: Un fotbalist a bătut o arbitră asistent!


VIDEO Un arbitru din Tanzania îşi ia un croşeu nimicitor în figură


 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite