Aplicaţie digitală creată de liceeni din România, premiată la un concurs internaţional. Cine sunt beneficiarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ei sunt performerii de la colegiul din Piatra Neamţ FOTO Facebook
Ei sunt performerii de la colegiul din Piatra Neamţ FOTO Facebook

Echipa mPower din România s-a clasat pe podiumul competiţiei Solve for Tomorrow by Samsung, punând la punct o aplicaţie digitală de mare interes.

Colegiul Naţional „Petru Rareş“ din Piatra Neamţ a adăugat în vitrina cu trofeele obţinute la mari competiţii încă una, locul II laSolve for Tomorrow by Samsung. În faza finală a întrecerii, în care au ajuns doar 25 de echipe dintre cele 242 participante, două au fost de la liceul menţionat, lucru ce a constituit altă performanţă.

Solve for Tomorrow by Samsung încurajează gândirea inovatoare şi abordarea creativă de către tineri în rezolvarea unor probleme pentru binele comunităţii. Iar mPower de la „Rareş“, formată din elevii Darius Andronic, Maria Andronic, Alexandru Apostol şi Smaranda Sturzu-Cosma, elevi de-a XI-a, a fost pe treapta a II-a pentru aplicaţia dezvoltată. 

Aceasta se adresează victimelor bullying-ului (violenţa în şcoli, fie de natură fizică, emoţională, sau de limbaj) şi încearcă să ofere soluţii tinerilor care suferă din cauza acestui fenomen. Ideea aplicaţiei este să ofere acces victimelor, pe baza răspunsurilor la un chestionar, la consiliere personalizată şi la diverse instrumente on-line. 

Echipa a fost coordonată de către profesorul Alexandru Iacob şi a beneficiat de consultanţă din partea psihologului Ramona Vornicu Ramona. Cealaltă echipă de la Colegiul „Petru Rareş“ care s-a calificat în finală a fost alcătuită din elevii Illan-Mihnea Eibenschutz, Cristian Radu şi Iustin Lupei, cu proiectul Tomorrow Sidewalk, un trotuar inteligent realizat din plastic reciclat. 

„Aceste rezultate sunt fireşti, având în vedere activităţile desfăşurate în cadrul liceului, la Cercul de inventică sau Cercul de robotică. Pasiunea şi creativitatea, susţinute de dotările tehnice la care au acces astăzi elevii, au transformat şcoala noastră într-un centru al excelenţei în inovaţie, continuând tradiţiaperformanţelor intelectuale ale liceului“, se menţionează într-o postare de zilele trecute a profesorului Dan Oniciuc, directorul Colegiului Naţional „Petru Rareş“. 

Premiul I la competiţie a fost decernat echipei PartJob din Timişoara, pentru un proiect care a vizat dezvoltarea unei platforme de joburi part-time dedicată tinerilor începând cu vârsta de 16 ani, pentru a-i ajuta pe de-o parte să acumuleze experienţă profesională, iar pe de altă parte să aibă satisfacţia de a-şi asigura o parte din venituri încă din perioada liceului. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Vânzătoarele de ghiocei, ameninţarea unui oraş. Mesajul Poliţiei Locale

Criminalul român care şi-a ucis mama şi sora în Italia, analizat de anchetatori: „Lucid, rece, fără remuşcări“

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite