Violatorul care a lăsat însărcinată o copilă de 12 ani, arestat abia după un scandal public. Motivul bizar pentru care fusese lăsat liber

0
Publicat:

Violatorul unei fetițe de 12 ani, care a născut un copil în urma abuzului, a fost lăsat liber de Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita, pe motiv că nu există „negru pe alb" că fata a fost forțată să întrețină relații sexuale, în condițiile în care agresorul e, de fapt, concubinul mamei sale.

Fetiţa şi bebeluşul ei au fost internaţi într-un centru pentru copii abuzaţi. Foto: arhiva Adevarul
Fetiţa şi bebeluşul ei au fost internaţi într-un centru pentru copii abuzaţi. Foto: arhiva Adevarul

Dovedit cu probe ADN

Fetiţa locuieşte în comuna bihoreană Spinuş, împreună doi dintre fraţii ei, mama şi concubinul acesteia în casa celui din urmă. Fetiţa a fost agresată sexual de anul trecut, însă copila nu a spus nimănui. Vânzătoarele de la ABC-ul din comună şi-au dat seama, în luna mai a acestui an că îi creşte burtica şi au dat alarma, întâi la dascălii ei care au şi încercat să o convingă să se destăinuie. Nu a vrut. Dusă la spital, medicii au stabilit că e însărcinată în cinci luni şi au anunţat Poliţia. 

Considerat de la început principalul suspect, bărbatul cu care stătea mama fetiţei a negat că ar fi abuzat-o pe copilă. Iar în cele 6 luni care au trecut de la momentul sesizării, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita, cei chemaţi să facă ancheta în caz, nu au luat nicio măsură pentru ca adolescenta să fie dusă în faţa unui psiholog, ori a unei comisii de specialitate, care ar fi lămurit dacă a fost abuzată.

În octombrie, când fetiţa a născut un băieţel, anchetatorii au prelevat probe de sânge, pentru un test ADN iar rezultatul, sosit zilele trecute, a confirmat că tatăl copilului este concubinul mamei fetiţei. 

Vor „negru pe alb"

Bărbatul, care se numeşte Petru Rusalim Varga, a fost reţinut joi, pentru 24 ore după care, vineri, a fost lăsat acasă. Iar motivul este scandalos: procurorii pretind că nu au dovada că fetiţa de doar 12 ani a fost forţată să întreţină relaţii sexuale cu bărbatul care îi era tatăl vitreg.

Contactat, vineri, de corespondentul Adevărul, procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita, cel care efectuează ancheta în caz şi care e purtătorul de cuvânt al unităţii a declarat că are nevoie „negru pe alb că fetiţa nu şi-a dat consimţământul pentru actul sexual", iar până atunci "nu este oportun să solicităm măsuri preventive".

Procurorul a admis şi că decizia s-a luat şi din considerente de comoditate, în condiţiile în care era vineri şi, în plus, doar ce s-au alăturat protestului declanşat săptămâna trecută de grefieri şi judecători. „Putem lua în calcul şi chestia asta", a declarat Lup. 

S-au răzgândit

Cert e că, între timp, fetiţa violată şi bebeluşul ei au fost internaţi în regim de urgenţă de reprezentanţii DGASPC Bihor într-un centru de primire a minorilor abuzaţi iar cei doi fraţi ai ei au fost daţi în grija bunicilor. Ca atare, violatorul de copii nu se mai poate apropia de victima sa.

Oricum, bărbatul nu a stat mult în libertate, căci peste noapte, după ce scandalosul caz a ajuns în atenţia publică, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita s-au răzgândit. Aceeaşi procurori care, vineri, nu au considerat oportun să-l trimită în spatele gratiilor, sâmbătă l-au ridicat pe Petru Rusalim Varga şi l-au prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă. 

În timpul procesului, Varga a cerut să fie lăsat în arest la domiciliu ori sub  control judiciar, însă judecătorul nu a vrut să audă, dispunând să fie arestat preventiv pentru 30 zile. Măsura, Varga o mai poate contesta în decurs de 48 ore, la Tribunalul Bihor. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite