VIDEO Când campania electorală bate la uşă, vin banii de la Bucureşti. 18 proiecte finanţate cu 128 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Mang
Ioan Mang

Nu mai puţin de 128 de milioane de lei urmează să ajungă la primăriile din Bihor, primării care au obţinut finanţare de la Ministerul Dezvoltării şi Consiliul Judeţean Bihor în urma proiectelor  depuse.

În Bihor, 18 proiecte, depuse de primării, au primit finanţare de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Consiliul Judeţean Bihor. Anunţul a fost făcut de către Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor.

“Au fost semnate contracte de finanţare, noi, în valoare de 128 de milioane de lei, pentru 18 proiecte. La acestea se vor adăuga şi altele în perioada următoare. Sper ca în această lună toţi primarii să-şi facă datoria, care au proiecte pe lucrări noi, şi să aducă toate documentele necesare”, a afirmat Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor.

Cele 18 proiecte fac parte dintr-o serie de 61 de proiecte ce au fost depuse spre finanţare. Cum nu toţi primarii au depus documentaţia necesară semnării contractelor de finaţare, doar o parte au primit, până acum, aprobare.

Căpâlna, Gepiu, Pocola, Ţeţchea, Borod, Criştioru de Jos, Ineu, Lăzăreni, Remetea, Sânnicolau Român, Sârbi, Spinuş, Tăuteu, Uileacu de Beiuş, sunt primăriile care au obţinut finanţare.

“Sunt lucrări de infrastructură , drumuri comunale, judeţene, apă şi canalizare. Toate pe fonduri de la Ministerul dezvoltării”, a punctat Mang.

Printre proiecte se numără şi trei ale CJ Bihor. Este vorba despre reabilitarea drumurilor judeţene DJ 767 Dobreşti – Vârciorog, în prezent neasfaltat, DJ Talpoş – limită cu Arad (licitaţie cu bani de la CJ şi de la Ministerul Dezvoltării) şi DJ 767 Vârciorog – DJ 764 (2 km). În total, 22 de kilometri. Potrivit şefului PSD Bihor, s-au alocat finanţări şi pentru continuarea lucrărilor la drumurile judeţene Beliu – Tinca – Leş şi Tăşad – Copăcel – Serghiş. În total 64 de kilometri. Fonduri nu ajung, însă, nici pe departe, pentru finalizarea lucrărilor.

Tot de la Ministerul Dezvoltării s-au primit 14.8 milioane de lei pentru decontarea unor lucrări efectuate la alte proiecte de infrastructură similare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite