Vezi ce aud copiii orădeni de 100 de ori pe zi de la părinți și de la profesorii lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii clasei I B, step by step, ai Colegiului Greco Catolic au fost provocați astăzi, la împlinirea a 100 de zile de școală, să-și aducă aminte ce le spun părinții și profesorii cel mai des, dar și ce au învățat în primele zile de școală.

Elevii clasei I B, step by step, ai Colegiului Greco-Catolic au sărbătorit astăzi 100 de zile de școală. „Mascota clasei, câinele roșu Clifford, le-a lansat cu această ocazie o provocare. Copii au aflat că împreună pot scrie 163 de cuvinte în 100 de clipe și că pot rezolva 100 de exerciții de matematică în 14 minute și 38 de secunde", spune profesorul Cornelia Vesea. În aceeași zi, cei mici au creat brățara prieteniei din 100 de mărgele colorate, au prezentat colecții cu 100 de obiecte strânse de ei de-a lungul anului școlar și au completat fișe în care au scris ce le-au spus mama, tata și învățătoarele de 100 de ori în primul an de școală.

David Zoicaș a rezolvat cu ușurință exercițiile

image

File de carte

Cei mici au fost provocați să completeze fișa cu ce au auzit de 100 de ori de la părinți și profesori dar și cu ce ei înșiși spun de 100 de ori mamei sau tatălui. Aceste fișe semnate de cei mici vor constitui o carte. Dacă după 100 de zile de școală cei mici au învățat să scrie, să socotească, să citească, când vine vorba de părinții lor, cei mici recunosc care sunt cele mai obișnuit dojene.  „Mama mi-a spus de 100 de ori să citesc corect. Tata mi-a spus de o sută de ori să termin ce am de făcut, mai repede", scrie Daniel, unul dintre elevi.
În ce privește lucrurile pe care cei mici le-au spus alor săi, de cele mai multe ori ei cer mâncare sau jucării.
Copiii au mai mărturisit că în următoarele 100 de zile de școală vor să învețe să citească și să socotească mai bine, dar au recunoscut că le-ar plăce să fie sărbătoare în fiecare zi, ca astăzi.

Ruxanda Băltățescu a realizat o colecție de șervețele

image

Prima colecție

Una dintre colecțiile care a atras atenția prin formă și culoare a fost a Ruxandrei Băltățescu. Fetița de 6 ani a adunat șervețele din toate locurile în care a călătorit. „Fiecare linie de șervețele din colecția mea are o tematică. Astfel am șervețe cu peisaje, cu flori, cu animale, cu motive specifice Crăciunului, cu personaje din desene animate, sau cu fructe", spune Ruxandra.
La capitolul colecții a atras atenția și Alexandru Șerbănescu. Băiețelul a prezentat o colecție cu steagurile țărilor de pe toate continentele, realizată de el din hârtie, creioane colorate și scobitori.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite