Un bihorean s-a dat femeie pe Facebook și a câştigat peste 30.000 de euro înșelând doi amorezi. Ce au decis judecătorii

0
Publicat:

Un bărbat din Bihor a fost condamnat la pedeapsă cu suspendare şi trimis la muncă voluntară, după ce a încasat peste 36.000 euro dându-se drept femeie pe Facebook. El, „deghizat” în ea, a intrat în discuţii cu doi bărbaţi, reuşind să-i convingă pe „amorezi” să-i trimită bani sub diverse pretexte.

facebook pornografie escrocherie jpeg

O iubită cu probleme

Prima victimă a fost „agăţată” de bihorean în septembrie 2022.

„Odată cu trecerea timpului, persoana vătămată a început să dezvolte sentimente pentru respectiva femeie, aceasta din urmă dându-i de înţeles că şi ea, la rândul ei, a dezvoltat sentimente pentru persoana vătămată”, se arată în rechizitoriu.

„Femeia” era una cu probleme, însă. Întâi a avut probleme cu plata chiriei, apoi datorii la cămătari lăsaţi de fostul prieten, alături de care ar fi luat un împrumut pentru o mașină.

Fără să o cunoască pe partenera sa virtuală, pe motiv că aceasta nu avea bani nici pentru o cartel de telefon, bărbatul i-a virat în cont sumele cerute.

Recuperatorul

Ulterior, în scenariu a intrat şi un bărbat. Era tot escrocul, care juca rol de recuperator, şi l-a sunat ca să-i explice că „prietena” lui are datorii la mai multe persoane și, dacă nu îi va da 500 de euro, o va obliga să se prostitueze în străinătate.

„Nu m-am simțit obligat sau amenințat, dar am trimis banii pentru ca femeia respectivă, despre care am crezut că există, să nu pățească nimic rău”, a povestit anchetatorilor victima, care şi-a dat seama că e înşelată abia după o lună în care a plătit peste 17.000 euro.

Cert e că, la ultima plată, escrocul a fost prins chiar în momentul în care a ridicat banii de la un oficiu poștal din Oradea.

Acelaşi scenariu, alt păcălit

În timpul anchetei care a urmat, bărbatul a recunoscut că nu era la prima afacere de acest gen, susţinând că a comis faptele pentru că avea datorii la cămătari. Printre victime, s-a numărat şi un alt bărbat cunoscut tot pe Facebook şi care a ajuns să-i plătească peste 19.000 euro.

Motivele oferite erau aceleași: ar fi avut probleme medicale, datorii la chirie și, mai apoi, la cămătari periculoși. Prin mesaje online, i-ar fi cerut ca banii să fie trimiși în diferite conturi, chipurile ale unor cunoscuți, dar de fapt toate ale lui.

Trimis în judecată pentru şantaj, bihoreanul a fost condamnat, la finalul săptămânii trecute, la 2 ani și 6 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 4 ani. În plus, va trebui să restituie banii obținuți de la cei doi bărbați și să muncească 120 de zile în folosul comunității.

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite