Toate magazinele care comercializau etnobotanice în Oradea au fost închise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectura Bihor a anunțat astăzi că nu mai există în Oradea niciun magazin de etnobotanice, deschis. Autoritățile au luat măsuri împotriva magazinelor care funcționau ilegal, iar proprietarii au decis să le închidă.

O echipă mixtă formată din reprezentanții mai multor instituții și coordonată de Prefectura Bihor a făcut mai multe controale la magazinele de etnobotanice, în ultima perioadă.  "Echipa mixtă constituită în vederea rezolvării problemei magazinelor care vând etnobotanice a continuat să acţioneze, în ultima perioadă de timp, scopul fiind acela de a închide aceste localuri care constituie un pericol mai ales pentru tineri. Vă pot informa că nu mai există în Oradea nici un astfel de magazin deschis. Măsurile adoptate au fost până la urmă eficiente, iar cei care au fost comercianţii unor astfel de substanţe periculoase au înţeles că nu au încotro şi că e mai bine să se ocupe de altceva", a declarat prefectul Gavrilă Ghilea.

Cere sprijinul părinților

Totuși, acesta a subliniat că pericolul nu a trecut și a cerut părinților să  nu ignore acest aspect. "Este adevărat, instituţiile stat abilitate încearcă să-şi facă treaba şi să acţioneze în acord cu interesul public. Nu ştiu însă dacă acelaşi lucru se petrece şi din partea societăţii civile. Constat o anumită nepăsare şi chiar o indolenţă. Nu se poate să luptăm împotriva unui fenomen nociv dacă societatea în ansamblul ei nu formează un front comun împotriva răului. Chiar dacă sunt închise magazinele de etnobotanice, cei care vor să consume astfel de substanţe au la dispoziţie numeroase oportunităţi, inclusiv prin comenzi pe internet", a mai precizat prefectul.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite