SUBIECT CERUT DE CITITORI Război cu taximetriştii pentru accesul în parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aliniaţi în coloane de până la 30 de maşini, taximetriştii îi calcă pe nervi pe orădenii care locuiesc în zonă. Locatarii se plâng că de multe ori nu au acces în parcarea din spatele blocurilor sau că maşinile le sunt blocate de către taximetrişti.

Aproape zilnic, orădenii care locuiesc lângă staţia de taxi de la Colors, de pe Bulevardul Dacia, trebuie să sune la poliţie, în încercarea de a-i determina pe taximetrişti să le facă loc pentru a intra în parcare. Aliniaţi de-a lungul a trei scări de bloc, taximetriştii blochează accesul în parcare şi fac scandal cu locatarii.

„Într-o oră cinci vecini s-au certat cu ei, fiindcă nu puteau să intre în parcare”, a spus Bianca Bondor, o tânără care locuieşte în zonă. La fel, Lorand Levente, un orădean în vârstă de 33 de ani, s-a plâns de scandalul pentru accesul auto în parcare. „Logodnica mea a fost de două ori înjurată de taximetrişti”, a declarat Lorand.

Poveste fără sfârşit

Aceeaşi poveste a spus-o şi Elena Goncan. „Strada este foarte îngustă şi problema e că se circulă pe ambele sensuri, plus că sunt maşini parcate pe margine, iar pe cealaltă parte sunt aliniate taximetrele”, a relatat Elena Goncan. „Este foarte neplăcut şi când vin maşini pentru aprovizionarea magazinelor de la parterul blocurilor”, a subliniat Goncan.

Taximetristul Petru Purge consideră că cei neîndreptăţiţi sunt taximetriştii. „Adevărul este că locurile de taxi sunt puţine. Locurile noastre sunt deseori ocupate de către maşinile locatarilor”, a spus Purge. Potrivit acestuia, s-a întâmplat ca peste 30 de maşini să fie aliniate lângă blocuri.
Alina Dinu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor, a declarat că poliţiştii de proximitate sunt solicitaţi frecvent de către şefii asociaţiilor de proprietari din zonă. „Poliţiştii rutieri amendează zilnic cel puţin cinci taximtreşti, pentru oprire neregulamentară. Sunt sancţionaţi cu două puncte şi cu o amendă de 120 de lei”, a spus Alina Dinu.

„Aş vrea să citesc despre conflictul dintre locatari şi taximetriştii de lângă Colors“, Elena Goncan, locatar.

image
Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite