Spitalul Municipal "Dr. Gavril Curteanu" a preluat clădirea Spitalului Clinic de Neurologie şi Psihiatrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cladirea a fost preluată de Spitalul Municipal
Cladirea a fost preluată de Spitalul Municipal

Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu" a preluat clădirea Spitalului Clinic de Neurologie şi Psihiatrie, clădire aflată într-o stare avansată de degradare, pentru care a existat un litigiu.

Sindicatul Liber din Învăţământ Bihor, în calitate de continuator al Asociaţiei Învăţătorului, a solicitat, în temeiul Legii nr.10/2001, restituirea în natură, respectiv măsuri reparatorii prin echivalent pentru imobilul înscris în CF 6865 Oradea, cu nr. topo 128/3, reprezentând clădirea Spitalului Clinic de Neurologie şi Psihiatrie, situat în Municipiul Oradea, la intersecţia dintre str. Louis Pasteur şi str. Colinelor.

Prin Sentinţa civilă nr.71/C/2010 a Tribunalului Bihor, s-a emis o decizie de restituire în natură în favoarea Sindicatului Liber din Învăţământ Bihor pentru acest imobil.

De asemenea, s-a stabilit în favoarea Spitalului Clinic de Neurologie şi Psihiatrie Oradea un drept de retenţie până la concurenţa sumei de 3.610.000 lei, sumă care reprezintă investiţiile aduse acestui imobil, dat fiind faptul că, la data preluării imobilului de către Statul Român, construcţia nu era finalizată.

Pentru recuperarea creanţei de 3.610.000 lei, stabilită prin hotărârile judecătoreşti, a fost pornită executarea silită de către Spitalul Clinic Municipal Gavril Curteanu, succesorul Spitalului Clinic de Neurologie şi Psihiatrie Oradea, împotriva Sindicatului Liber din Învăţământ Bihor. Împotriva somaţiei de executare silită Sindicatul Liber din Învăţământ Bihor a formulat contestaţie la executare, contestaţie care a fost respinsă de către instanţă.

Ca urmare, Sindicatul Liber din Învăţământ Bihor a solicitat stingerea creanţei în cuantum de 3.610.000 lei datorată Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu", prin predarea  imobilului către Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu". Astăzi a avut loc semnarea contractului de vânzare-cumpărare direct ca parte a procedurii de executare silită între Sindicat şi Spitalul Clinic, ceea ce înseamnă că de azi Spitalul Municipal devine proprietarul imobilului situat la intersecţia Louis Pasteur cu strada Colinelor.

Având în vedere că în perioada următoare va avea loc deschiderea de axe de finanţare pentru unităţi spitaliceşti şi de învăţământ, Primăria Oradea are în vedere preluarea acestei clădiri, pentru a fi inclusă într-un proiect de reabilitare cu finanţare europeană. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite