Recesiunea a intrat în şifonierele orădenilor și a scăzut vânzările magazinelor din oraș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Garderoba veche, scoasă la vânzare  la preţ redus, câştigă teren în vreme de austeritate. Orădenii au început să strângă serios cureaua şi asta se vede  în articolele vestimentare pe care le cumpără: purtate şi foarte ieftine.

Comercianţii de haine vintage şi la mâna a doua sunt singurii care mai fac vânzări, dar şi în cazul lor, criza şi-a pus vizibil amprenta asupra cifrei de afaceri. Orădencele nu renunţă nici pe timp de recesiune la stil şi calitate, pe care nu le mai găsesc însă la hainele noi, de duzină, ci la obiectele vestimentare deja purtate, scoase la vânzare la preţuri mici.

„Cel mai adesea îmi cumpăr articole vestimentare din buticurile cu haine second hand şi vintage. Acolo găsesc modelele care îmi plac şi care mă definesc, având şi siguranţa că nu mai găsesc la nimeni acelaşi model”, mărturiseşte Vesko Agnes, o clientă fidelă a magazinelor vintage.

Preţuri accesibile

Proprietarii acestor magazine ştiu că preţurile mici şi produsele de calitate sunt atuurile pe care le au în faţa vânzătorilor de haine noi. „Atât hainele, cât şi preţurile, sunt pentru toate vârstele şi buzunarele. Spre exemplu, o rochie de seară, vintage, din materiale scumpe, cu aplicaţii manuale, poate costa de la 70 la 120 de lei. O sumă infimă, în comparaţie cu preţul unei rochii de gală noi, care poate ajunge la câteva sute de lei”, a explicat Alina Popa, proprietara unui magazin de haine vintage.

Buticurile cu haine second hand se confruntă cu unele probleme financiare, dar tot nu duc lipsă de clienţi. Chiar dacă nu au acelaşi aspect şi nici o etichetă lucioasă, hainele purtate rămân preferatele orădenilor pentru că sunt mult mai ieftine. Într-un astfel de magazin, o bluză de marcă poate fi cumpărată şi cu cinci lei.

Volum de vânzări scăzut

„Adevărul este că vânzările au scăzut destul de mult, de la 100 la sută la 40 la sută, dar chiar şi aşa nu ducem lipsă de clienţi”, a spus Ioan Antoci, proprietarul unui magazin second hand. „Nu mai îmi permit să îmi cumpăr haine noi. Pe lângă faptul că nu sunt de calitate, sunt şi foarte scumpe”, a mărturisit Irina Pavel, o clientă a magazinelor de haine purtate.

„Este confirmat că orădenii nu mai au bani să îşi cumpere haine noi“.
Ioan Antoci, proprietar de magazin second-hand

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite