Premii pentru liceenii orădeni care au creat site-uri web pentru copiii cu sindromul Down

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex ia pastile zilnic ca să se poată juca
Alex ia pastile zilnic ca să se poată juca

Mai mulți copii din Oradea, care suferă de sindromul Down, sunt vedetele unor site-uri create special pentru ei, de către elevi de la câteva licee din oraș. Prin proiectul „Prietenii mei de la ADOR", Asociaţia InstruIT i-a adus pe elevi mai aproape de un subiect tabu, relevându-le poveștile și oamenii din spatele diagnosticului. Fiecare site va fi premiat azi, în sala Traian Moșoiu din Primăria Oradea.

„Sindromul Down este un subiect despre care nu se vobeşte atât de des pe cât ar trebui, cu toate că numărul persoanelor afectate de acesta este foarte mare. Prin acest proiect am dorit să le arătăm elevilor din liceele orădene că persoanele cu sindrom Down, în ciuda faptului că se dezvoltă într-un mod uşor diferit, ar trebui acceptate şi ajutate să ducă o viaţă cât mai normală cu putinţă" relatează Cristian Vereș, președintele asociației InstruiIT.

Premii pentru toți

Astăzi de la orele 12.00, în sala mare a Primăriei Oradea, cele 18 site-uri, realizate de către liceenii orădeni, vor fi premiate fiecare în parte. „Am creat 18 categorii, astfel încât fiecare site va fi premiat, ca fiind cel mai bun, într-un anume domeniu", explică Vereș.  

Au aplicat noțiunile învățate

Proiectul a avut două etape. În prima parte elevii din trei licee orădene au urmat cursuri de realizare a paginilor web, finalizate cu certificarea internaţională ECDL WebStarter. În partea a doua, aceştia, grupaţi pe echipe, au avut sarcina de a realiza un site web despre câte un tânăr din cadrul Asociaţiei Down Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite