PORTRET Orădeanca Denisa Tărău este dansatoarea cu fler de detectiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Denisa Tărău
Denisa Tărău

Tânăra  îşi trăieşte viaţa la maximum pe scena de dans şi încearcă în permanenţă să aducă bucurie în viaţa copiilor bătuţi de soartă. Orădeanca de 16 ani este elevă în clasa a X – a D la Colegiul Economic „Partenie Cosma”, la specializarea contabilitate.

Profil:

Născută. 26 decembrie 1994, Oradea
Educaţie. Elevă în clasa a X-a, specializarea contabilitate
Familie. Singură la părinţi

 Denisa şi-a început cariera de artistă la vârsta de opt ani, când şi-a descoperit pasiunea pentru dans. „Şi părinţii mei sunt pasionaţi de dans, cu toate că mama e contabilă şi tata jandarm”, a spus Denisa.

Încă din primii ani de viaţă, eleva a fost sprijinită de părinţi în tot ceea ce a făcut, reuşind astfel să avanseze în acest domeniu. Pentru că are prea multă energie şi îi place să se implice în cât mai multe activităţi, tânăra face şi muncă de voluntariat. La şcoala la care învaţă, a reuşit să îşi mobilizeze o bună parte din colegi, alături de care colectează bunuri pentru a le dona oamenilor nevoiaşi.

Unul dintre cele mai impresionante evenimente caritabile la care a participat Denisa a avut loc chiar în preajma Sărbătorilor de Iarnă. Atunci, tânăra a reuşit să readucă zâmbetul pe feţele micuţilor bolnavi de la Spitalul Clinic Municipal din Oradea.

„Pentru mine a însemnat foarte mult faptul că am reuşit să îi ajutăm pe copii, mai ales că erau şi internaţi în spital, iar o parte dintre ei nu aveau o situaţie materială foarte bună”, îşi aminteşte tânăra.

Spirit organizatoric

De Halloween, Denisa a coordonat o mega petrece în cadrul şcolii, reuşind să îşi convingă profesorii şi colegii să participe, dar nu oricum, ci costumaţi. Spiritul organizatoric a ajutat-o mereu să ducă la bun sfârşit tot ce şi-a propus, fără să neglijeze însă dansul.

„Când nu sunt la cursurile de dans, obişnuiesc să dansez acasă, în baie, în cameră, chiar şi la şcoală. Dansul reprezintă pentru mine un mod de exprimare şi nu cred că aş renunţa la el, cel puţin nu acum”, a spus eleva. Tot dansul i-a oferit posibilitatea să ajungă pe scenele europene, alături de artişti de talie internaţională.

De asemenea, tânăra a dansat în lumina reflectoarele din mai multe oraşe ale ţării, dar în special din oraşul ei natal, şi a fost invitată să întreţină atmosfera la o serie de nunţi. De-a lungul anilor, a învăţat să danseze mai multe stiluri, dar cel mai mult o atrage genul latino pentru că este mult mai pasional şi senzual decât dansurile de societate. „Mi-ar plăcea să fac dansuri în continuare, dar vreau să dau la Poliţie după ce termin liceul. Eventual mă gândesc la o carieră de detectiv”, a adăugat Denisa.

Întrebări şi răspunsuri

Cum te descrii în câteva cuvinte?
Dinamică, energică şi cu o personalitate destul de puternică. În acelaşi timp sunt sufletistă şi dispusă să fac muncă de voluntariat.
Care a fost cea mai mare trăsnaie pe care ai făcut-o?
Eu nu am fost un copil foarte cuminte, adică obişnuiam să fac tot felul de prostioare. Îmi aduc aminte că mă plimbam cu bicicleta şi cădeam destul de des, astfel că eram mai tot timpul lovită în genunchi.
De ce ai ales un liceu economic?
Mama mea este contabilă şi poate din cauza asta am ales specializare de contabilitate, dar nu cred că voi continua cu acest domeniu.

Ce-i place
Denisei îi place matematica foarte mult. De asemenea, orădeanca adoră să călătorească şi să asculte muzică, iar în timpul liber îi place să iasă la plimbare şi să se întâlnească la o poveste cu prietenii.

Ce nu-i place
Tânăra spune că nu îi place să mănânce ciorbă. Fiind că are un caracter vesel, Denisei nu-i plac oamenii trişti şi pesimişti, dar nici cei care sunt bârfitori. Cea mai urâtă materie i se pare fizica.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite