Percheziţii de amploare în Marghita. Au fost confiscate peste 100.000 de ţigarete netimbrate şi diverse sume de bani în lei şi valută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii bihoreni au descins în 23 de locaţii, fiind vizate 11 persoane ce sunt  bănuite de contrabandă cu ţigări şi spălarea banilor. În urma percheziţiilor au fost descoperite şi confiscate peste 100.000 de ţigarete netimbrate şi diverse sume de bani în lei şi valută.

Poliţiştii bihoreni de investigare a criminalităţii economice sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au efectuat 23 de percheziţii la 11 persoane din Marghita, bănuite de contrabandă cu ţigări şi spălarea banilor.

Percheziţiile au avut loc joi, 7 iulie 2016, începând cu ora 06.00. Astfel, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au descins la locuinţele şi imobilele a 11 persoane din Marghita.

image

“Poliţiştii s-au sesizat din oficiu în cauză şi au efectuat cercetări pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale a celor 11 persoane, cu vârste cuprinse între 25 şi 71 de ani, toate din municipiul Marghita. Cei în cauză sunt bănuiţi de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice că, în perioada 2015 - 2016, ar fi realizat activităţi de introducere în ţară, transport, deţinere şi comercializare de ţigarete marcate necorespunzător către diverse persoane fizice din judeţul Bihor. Prejudiciul total creat astfel bugetului de stat se ridică, până în prezent, la peste 100.000 lei”, a recizat subcomisar de poliţie Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

image

În urma descinderilor la care au participat peste 90 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Poliţiei Municipiului Oradea, Poliţiei Municipiului Marghita, Poliţiei Oraşului Săcuieni din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor şi de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, la domiciliile suspecţilor, precum şi în imobile din Marghita şi din localitatea bihoreană Săcueni, unde existau suspiciuni că ar fi fost depozitate ţigaretele, au fost descoperite şi ridicate în vederea cercetărilor 103.837 ţigarete marcate necorespunzător, de diferite mărci, 55 grame tutun, în valoare totală de aproximativ 50.000 lei, 5.000 euro şi 7.000 lei în numerar.

image

Cele 11 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor în vederea audierilor, urmând a fi dispuse măsurile legale.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite