Orădenii se plâng de indisciplina „trotinetiştilor”, primarul le ţine partea. „Ajung mai repede şi mai uşor”

0
Publicat:

Cele mai multe reclamaţii pe aplicaţia Oradea City Report, unde orădenii pot sesiza neregulile din oraş, sunt la adresa utilizatorilor de trotinete electrice, însă primarul municipiului, şi el fan, nu vrea să le interzică.

trotineta lime alba iulia Foto Adevarul

Trotinetiştii indisciplinaţi nu respectă regulile din trafic, îi agasează pe pietoni ori îşi abandonează vehiculele te miri pe unde. Primăria Oradea nu doreşte însă interzicerea acestora, iar edilul Florin Birta, şi el fan al trotinetelor electrice, consideră că sunt utile.

„Deseori, când merg în București, unde traficul este infernal, iau trotineta electrică în loc de taxi. Ajung mai repede și mai ușor”, spune Birta, explicând totodată că, așa cum sunt șoferi beți sau drogați, pot fi și trotinetiști indisciplinați. „Dar asta nu înseamnă că sunt toți”, spune edilul.

Însă pentru că o mare parte a reclamaţiilor orădenilor privesc faptul că utilizatorii trotinetelor le abandonează pe unde apucă - în mijlocul trotuarelor, în curbe, în fața trecerilor pentru pietoni, la intrarea în blocuri sau pe locurile de parcare ale mașinilor – Comisia de circulaţie a oraşului a decis să intervină.

Reduceri pentru parcări

Concret, municipalitatea a dublat numărul amplasamentelor pentru parcarea acestora. Iar firma Bolt, încercând să-i facă pe orădeni să se obişnuiască să le folosească, oferă o reducere cu 1 leu al preţului cursei. Puţini sunt, însă, cei care profită de oportunitate, căci reducerea e mică şi, ca atare, şi staţiile existente deja sunt în mare parte goale.

Interzise în Paris

În urma unui referendum desfășurat anul acesta pe 2 aprilie, circulația trotinetelor electrice în Paris va fi interzisă începând din septembrie după ce, numai anul trecut, în capitala Franței s-au înregistrat 459 de accidente, dintre care trei mortale, cu scutere electrice și altele similare, iar localnicii le consideră periculoase.

Astfel, după ce le-a acceptat în 2018, Parisul va deveni astfel singura capitală europeană care va interzice complet aceste trotinete la încheierea contractelor cu cei trei operatori privaţi (Lime, Tier şi Dott), pe 31 august.

Până în prezent, Roma, Lisabona, Stockholm şi Oslo au înăsprit condiţiile de utilizare a trotinetelor electrice de închiriat, în timp ce Barcelona şi Montreal au interzis circulaţia acestora.  

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite