Oportunităţile de afaceri din Oradea, promovate la un târg internaţional din Germania

0
0
Targul Expo Real 2015
Targul Expo Real 2015

Oradea îşi promovează oportunităţile de afaceri la Târgul Internaţional de Imobiliare şi Investiţii Expo Real 2015, ce are loc în perioada 5 – 7 octombrie, la Munchen.

În cadrul acestui târg, unde România are un stand rezervat, Eurobusiness Parc Oradea îşi prezintă oportunităţile de investiţii pentru companiile care vor să vină în Oradea şi facilităţile acordate de administraţia locală celor care aleg să-şi dezvolte afacerile în parcurile industriale din oraş. Oradea este reprezentată la Expo Real 2015 de către Delia Ungur, directorul general al Eurobusiness Parc, şi Liana Boangiu, manager resurse umane.

“Acest târg este o ocazie foarte bună de a atrage investitori în Oradea. Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public Privat a susţinut la deschiderea târgului o prezentare privind oportunităţile de investiţii în România”, a precizat Mirela Macra, consilier în cadrul Biroului de comunicare.
La cea de-a 18-a ediţie a târgului Expo Real 2015 participă 1.670 de expozanţi din 30 de ţări. Din România, printre participanţi se numără Camera de Comerţ Româno-Germană şi reprezentanţi ai administraţiilor din Bucureşti, Braşov, Satu Mare, Cluj şi Piteşti.

În prezent, în Oradea funcţionează două parcuri industriale publice: Eurobusiness I, pe calea Borşului, cu o suprafaţă de 121 ha şi Eurobusiness II, de 23,8 ha. Ambele amplasamente sunt ocupate în proporţie de 80%. Parcurile sunt administrate de SC Eurobusiness Parc SRL, societate deţinută în procent de 100% de Municipiul Oradea.

Ca urmare a dezvoltării celor două amplasamente, în Oradea au fost atrase investiţii private de peste 200 de milioane euro (din care 100 milioane euro finalizate în prezent), care au generat până în acum 2.400 de locuri de muncă, la care se vor adăuga alte 4.000 până în anul 2020.

Având în vedere ocuparea celor două parcuri, Oradea a mai înfiinţat, în cursul anului, Eurobusiness III, cu o suprafaţă de aproape 18 hectare, pe care municipalitatea acordă, ca şi în cazul celorlalte două parcuri, scutire de la plata impozitului pe clădiri şi pe teren până în anul 2020, plus facilităţi, preţul terenului pornind de la 5 euro/mp, spre deosebire de celelalte două parcuri unde a pornit de la 8 euro/mp.

Mai multe - Oradea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite