O reţea româno-maghiară de contrabandă cu ţigări a fost destructurată de poliţiştii bihoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase persoane, trei din Bihor şi trei din Ungaria, au făcut timp de şase luni contrabandă cu ţigări, prejudiciind statul român cu peste 88.000 lei. Gruparea a fost organizată şi coordonată de un bihorean, în vârstă de de 36 de ani.

Grupul era format din şase persoane cu vârste cuprinse între 27 şi 46 de ani, trei bihoreni, respectiv M.I., de 36 de ani, G.M., de 32 de ani şi G.B., de 27 de ani şi trei cetăţeni maghiari, D.G., de 38 de ani, V.R., de 34 de ani şi V.P., de 46 de ani. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că, în perioada august 2010 - ianuarie 2011, liderul grupării a coordonat întreaga activitate de contrabandă cu ţigări desfăşurată de gruparea condusă de acesta. „Bihoreanul este acuzat că a conceput, finanţat şi pus în aplicare, prin intermediul celorlalţi membri ai grupării, activităţile legate de achiziţionarea ţigărilor de contrabandă, depozitarea şi transportul acestora din Ungaria, precum şi preluarea şi distribuirea ţigărilor în România. După achiziţionarea ţigărilor de la magazine de tip duty - free situate pe graniţa de vest a României şi din Ungaria, acestea erau păstrate în trei depozite clandestine din Bihor”, a spus Alina Dinu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor.

 Operaţiunea „cărăuşii”

Ulterior, ţigările erau comercializate în România către alte persoane fizice sau în pieţele din Oradea. Rolul maghiarilor era acela de a procura ţigări netimbrate în ţările din spaţiul Uniunii Europene şi de a le introduce ilegal în România. Astfel, la fiecare intrare în România, cetăţenii maghiari au introdus câte două baxuri într-o maşină, respectiv 100 de cartuşe de ţigări, care ulterior erau transportate la depozitele clandestine din Bihor

 Prejudiciu recuperat

Valoarea totală a prejudiciului provocat prin introducerea în ţară fără forme legale a întregii cantităţi de ţigări netimbrate se ridică la suma totală de 88.000 lei.  Poliţiştii B.C.C.O. Oradea şi procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea au aplicat sechestre asupra unor imobile deţinute de suspecţi, pentru recuperarea prejudiciului.

Arest 29 de zile

 M.I. şi cei trei cetăţeni maghiari au fost cercetaţi în stare de arest preventiv pentru o perioadă de 29 de zile. La începutul lunii mai poliţiştii şi procurorii au finalizat cercetările în cauză şi au sesizat, prin rechizitoriu, instanţa de judecată. „În cazul în care cei şase suspecţi vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă pedepse privative de libertate cuprinse între 3 şi 20 de ani”, a spus Alina Dinu.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite