Maternitatea și anumite școli și grădinițe din Oradea ar putea fi încălzite cu apă geotermală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Consilierii locali vor dezbate mâine, în prima ședință de Consiliu Local din an, trecerea maternității și a mai multor școli și grădinițe din oraș, pe încălzirea cu apă geotermală. Spitalul de obstetrică și ginecologie ar urma să își monteze o pompă proprie.

Biroul de presă al Primăriei Oradea a transmis că, vineri, de la orele 14.00, în ședință extraordinară de Consiliu Local, vor fi dezbătute mai multe proiecte ale Direcţiei  Management Proiecte cu Finanţare Internaţională (DMPFI) din cadrul primăriei. Cele mai multe vizează trecerea unora dintre marii consumatori de energie termică, pe apă geotermală, ceea ce ar aduce o economie de circa 600.000 de lei la bugetul local, în fiecare sezon rece.

Beneficiari

Printre instituţiile vizate se numără Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Oradea, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul„, Colegiul Tehnic „Traian Vuia", atelierele Colegiului Tehnic „Andrei Şaguna" şi grădiniţele 28 şi 42 din Oradea. Cele trei colegii ar putea fi alimentate cu agent termic furnizat de pompa de lângă ştrandul Ioşia iar Grădiniţa 28 va fi deservită de pompa din zona Nufărul. Maternitatea își va monta o pompă proprie.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite