Interes mare din partea șomerilor din Oradea pentru a urma „şcoala de vânzători”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape jumătate dintre locurile disponibile pentru cei care doresc să lucreze în comerţ au fost ocupate. Fundaţia Ruhama organizează cursuri gratuite pentru orădenii care nu au un loc de muncă şi nu sunt înscrişi deja la o şcoală.

Centrul Cariere al Fundaţiei Ruhama organizează cursuri pentru lucrători comerciali, care ar putea ajunge să lucreze pentru marii retaileri, dar şi în magazinele de cartier, în domeniul comerţului. Aproape jumătate dintre cele 28 de locuri disponibile au fost deja ocupate, semn că orădenii sunt interesaţi să lucreze în acest domeniu. „Există o cerere atât din partea angajatorilor, care au nevoie de personal calificat, cât şi din partea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă”, a spus Monica Suciu, director la Centrul Cariere.

Domeniu ofertant

În contextul în care cele două mari centre comerciale din oraş sunt în extindere, iar al treilea se va deschide în toamna acestui an, absolvenţii cursurilor nu trebuie să-şi facă griji că nu-şi vor găsi un loc de muncă. „Vreau să mă înscriu la acest curs fiindcă am observat că singurul domeniu în care se fac permanent angajări este comerţul. La mica publicitate sunt  mereu anunţuri de joburi pentru vânzători”, a spus Lavinia Constantin, o orădeancă în vârstă de 19 ani, care a absolvit un liceu cu profil teoretic, iar acum este în căutarea unui loc de muncă.

Cursanţii vor învăţa cum trebuie asigurat volumul de marfă în rafturi, cum se raportează pierderile (rebuturi, furturi), cum  se igienizează marfa şi cum trebuie să se raporteze la clienţi. Până la sfârşitul anului, centrul Cariere va organiza cel puţin trei  cursuri de calificare şi opt cursuri de scurtă  durată, în specializări  pe care cercetările efectuate de Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane din Oradea au arătat că sunt cerute pe piaţă: construcţii, agricultură şi industrie uşoară.

Cursuri de comercianţi şi la AJOFM Bihor

Maricica Juca, purtător de cuvânt la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor, a spus că, la sfârşitul acestei luni, vor începe şi la AJOFM cursuri pentru lucrători comerciali. „Cursurile sunt gratuite şi vor dura trei luni”, a spus Juca, subliniind că deja s-au depus cereri.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite