FOTO VIDEO Trei români au murit, iar alţi şase au fost răniţi într-un accident în Ungaria. Şoferul microbuzului ar fi adormit la volan

0
0
Accident la granita cu Romania Foto MTI
Accident la granita cu Romania Foto MTI

Trei români au murit, iar alţi şase au fost transportaţi la spital în urma unui accident care s-a produs, marţi dimineaţă, în Ungaria. Accidentul a avut loc în apropiere de Vama Borş.

UPDATE 18.20 Şoferul microbuzului implicat în accident ar fi adormit la volan, arată primele cercetări făcute de poliţiştIi rutieri ungari. Microbuzul a ieşit de pe carosabil şi a lovit din spate un TIR parcat într-o zonă de odihnă.

În microbuz se aflau în total nouă persoane, respectiv două femei şi şapte bărbaţi, iar în urma accidentului un bărbat în vârstă de 28 de ani şi ambele femei, în vârstă de 41 şi 52 ani, au murit pe loc.

Atât pasagerii, cât şi şoferul microbuzului sunt cetăţeni români care se întorceau în România din Marea Britanie.

UPDATE 16.15 Şoferul este din judeţul Neamţ şi se pare că acesta a scăpat cu leziuni uşoare. Cei trei români morţi sunt din judeţele Maramureş, Botoşani şi Neamţ.  

UPDATE 14.25 Românii răniţi au fost preluaţi de echipaje de urgenţă şi transportate la spital. Un bărbat a ajuns la secţia de terapie intensivă de la Spitalul Universitar Kenézy Gyula din Debrecen, cu traumatisme ale feţei, craniene şi toracice. Un alt pasager a suferit o fractură a femurului, fiind dus imediat în sala de operaţie.

 Alţi patru răniţi au fost transportaţi la spitalul Gróf Tisza István din Berettyóújfalu. Directorul spitalului, Muraközi Zoltán, a declarat presei maghiare că unul dintre răniţi a suferit cu o fractură gravă de şold şi va fi transferat la un spital din Debrecen, un alt pacient are un traumatism cranio cerebral grav şi va rămâne internat la Berettyóújfalu, iar doi pacienţi au răni uşoare, urmând să fie externaţi în curând.

UPDATE 14.18

Poliţia ungară a închis secţiunea de drum afectată, iar pompieri militari sosiţi din Berettyóújfalu au intervenit la locul accidentului. Microbuzul în care se aflau cei nouă români venea din Marea Britanie spre România. 

UPDATE 14.13

Doi dintre cei şase români răniţi în accidentul produs, marţi, în Ungaria, se află în stare critică şi sunt internaţi la spitalul din Debreţin, iar ceilalţi patru au leziuni mai puţin grave, a declarat potrivit secretarului de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat. Acesta a mai afirmat că toţi cei şase români răniţi au fost transportaţi la spitale din Debreţin, iar medicii din Oradea ţin legătura cu cei maghiari, pentru un eventual transfer al răniţilor în România. De asemenea, el a spus că, dacă medicii unguri vor decide că românii pot fi transferaţi în ţară, va fi trimisă o maşină de la Oradea pentru preluarea răniţilor. 

UPDATE 13.50 Potrivit presei maghiare, este posibil ca şoferul microbuzului cu numere de înmatriculare din Bulgaria să fi adormit la volan sau să nu fi adaptat viteza la condiţiile de drum.

O echipă mobilă împreună cu şeful oficiului consular s-a deplasat, în regim de urgenţă, la locul accidentului şi la spitalele din zonă pentru a acorda sprijinul necesar.

Accidentul s-a produs în această dimineaţă, în jurul orei 4.40, ora locală a Ungariei, în apropiere de Vama Borş. 

“Consulatul General al României la Gyula are în atenţie accidentul produs în dimineaţa zilei de marţi şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare. Potrivit informaţiilor disponibile momentan, accidentul s-a soldat cu decesul a trei cetăţeni români, precum şi cu rănirea altor şase cetăţeni români, care au fost transportaţi şi internaţi la spitale din proximitate”, precizează MAE.

accident ungaria romani morti FOTO MTI

FOTO MTI

Toate cele nouă victime circulau la bordul unui microbuz care se îndrepta spre România. Până în prezent, circumstanţele în care s-a produs accidentul nu au fost clarificate. De asemenea, o echipă mobilă împreună cu şeful oficiului consular s-au deplasat în regim de urgenţă la locul accidentului şi la spitalele din zonă pentru a acorda sprijinul necesar.

image

Accident la granita cu Romania Foto-www.vezess.hu

Consulatul General al României la Gyula monitorizează cu prioritate cazul şi este în contact cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.

Oradea


Ultimele știri
Cele mai citite