FOTO Scandal la adăpostul pentru câini „Grivei”. Voluntarii acuză îngrijitorii de acte de cruzime. Procurorii au deschis o anchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voluntarii sustin ca patrupedele se mananca intre ele FOTO Facebook
Voluntarii sustin ca patrupedele se mananca intre ele FOTO Facebook

Scandal la adăpostul de câini Grivei. În ultimele zile pe reţelele de socializare circulă mai multe fotografii în care sunt prezentate patrupede sfâşiate sau moarte. Expeditorii acestor fotografii susţin că acestea au fost realizate chiar la adăpostul Grivei din Oradea.

Un comunicat de presă însoţit de mai multe fotografii a fost trimis în aceste zile mass-mediei orădene de către cea care se recomandă a fi Teger Ildiko, fostă voluntară a SOS Dogs, fundaţie care până în această toamnă se ocupa de îngrijirea maidanezilor.

Nu este pentru prima dată când izbucneşte un astfel de scandal, asta după ce maidanezii au trecut în grija autorităţilor locale.

Voluntarea care a trimis fotografiile susţine că “dincolo de gard am văzut că animalele nu au apă şi hrană, nici măcar paie nu li se pun în cuşti. Ţarcurile s-au golit. Am văzut zeci de câini omorâţi şi mâncaţi de alţi câini înfometaţi".

Aceasta mai susţine că au fost luni în care a fost angajată o firmă de pază care nu lasă vizitatorii înăuntru
Reprezentanţii Administraţiei Domeniului Public, cei care se ocupă de câinii de la adăpostul Grivei, susţin că fotografiile publicate în presă şi pe reţelele de socializare nu sunt din adăpost.

"Acele fotografii cu câini morţi nu sunt făcute la noi în adăpost. Cine se uită atent poate observa că animalele moarte sunt întinse pe iarbă, iar adăpostul "Grivei" a fost pietruit, ca să nu stea căţeii în noroi.Nu este prima dată când suntem atacaţi în acest fel. Se poate întâmpla ca vre-un câine sterilizat care atunci când se întoarce între ceilalţi, îşi mai deschid rănile, dar astea sunt incidente izolate, care sunt rezolvate rapid de personalul Adăpostului", a afirmat Liviu Andrica, directorul ADP.

Oricine trece pe la adăpostul Grivei în aceste zile poate observa că lucrurile stau cu totul altfel decât sunt descrise de apărătoarea animalelor care a trimis şocantele fotografii. Câinii sunt în cuşti, unii mai slabi, alţii mai graşi, hrăniţi şi bine îngrijiţi.

Situaţia de la adăpost a ajuns şi pe biroul procurorilor. Luna trecută s-a deschis o anchetă, în urma sesizării unor fapte de cruzime. Anchetatorii au petrecut mai mult ore la adăpost de unde au ridicat registrele şi au numărat câinii. Deocamdată nu s-a dat niciun verdict în acest caz.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite