FOTO S-a finalizat etapa I a lucrărilor de amenajare realizate deasupra Adonei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările realizate de Primăria Oradea peste Pârâul Adona se execută în patru etape, fiecare corespunzătoare unui tronson al pârâului.  Etapa Adona I cuprinde tronsonul  de la Aleea Salca până la podul de pe str Nojoridului

„Proiectul, cu ceea ce înseamnă realizarea de alei și trotuare pentru etapa I, este finalizat, rămâne să lucrăm la amenajarea zonelor adiacente și la finisări. Astfel, Primăria Oradea are în vedere și pregătește excedentar proiectului, amenajarea unui loc de agrement, care să includă și un loc de joacă pentru copii", a spus viceprimarul Mircea Mălan.

Prima etapă s-a finalizat

Dă click pentru a vedea mai multe imagini!

Astfel, lucrările pentru realizarea căilor de acces în cartierul Nufărul II - șoseaua de centură a municipiului Oradea - Etapa I au fost realizate de firma Selina. Execuția lor a  început la mijlocul lunii iunie anul acesta și s-a încheiat săptămâna trecută. Valoarea contractului este de 1.659.365 lei (fără TVA).

„În urma acestor lucrări s-a creat o alee nouă deasupra casetei de intubare a pârâului Adona. Această alee a fost încadrată cu borduri pe ambele părți, dar și cu borduri înclinate în vederea asigurării scurgerii apelor de pe carosabil. Totodată, au fost amenajate trotuare noi, iar cele existente deja au fost reabilitate. În ceea ce privește amenajarea parcărilor de reședință pentru locuitorii zonei, municipalitatea a realizat aici 211 locuri de parcare pe o suprafață de 2.590 mp", a spus viceprimarul Mălan.

După casetarea pârâului Adona, municipalitatea orădeană s-a angajat să realizeze deasupra un drum, respectiv locuri de parcare şi zone verzi. Lucrările realizate de Primăria Oradea peste Pârâul Adona se execută în patru etape, fiecare corespunzătoare unui tronson al pârâului. Etapa Adona I cuprinde tronsonul de la Aleea Salca până la podul de pe str. Nojoridului, lucrările urmând să se recepţioneze săptămâna viitoare.

 În ceea ce priveşte lucrările la Etapa Adona II - care se întinde de la podul de pe str. Nojoridului până pe strada nou creată, care face legătura cu Gh. Asachi, acestea au fost finalizate de Primăria Oradea în vara acestui an. „Proiectul, cu ceea ce înseamnă realizarea de alei şi trotuare pentru etapa I, este finalizat, rămâne să lucrăm la amenajarea zonelor adiacente şi la finisări. Astfel, Primăria Oradea are în vedere şi pregăteşte excedentar proiectului amenajarea unui loc de agrement, care să includă şi un loc de joacă pentru copii", a precizat viceprimarul Mircea Mălan. Lucrările pentru realizarea căilor de acces în cartierul Nufărul II - Şoseaua de centură a municipiului Oradea - Etapa I au fost realizate de firma Selina. Execuţia lor a început la mijlocul lunii iunie anul acesta şi s-a încheiat săptămâna trecută. Valoarea contractului este de 1.659.365 lei (fără TVA).

 „În urma acestor lucrări s-a creat o alee nouă deasupra casetei de intubare a pârâului Adona, care a fost încadrată cu borduri pe ambele părţi, dar şi cu borduri înclinate în vederea asigurării scurgerii apelor de pe carosabil. Totodată, au fost amenajate trotuare noi, iar cele existente deja au fost reabilitate. În ceea ce priveşte amenajarea parcărilor de reşedinţă pentru locuitorii zonei, municipalitatea a realizat aici 211 locuri de parcare pe o suprafaţă de 2.590 mp", a mai adăugat viceprimarul

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite