FOTO Parada retromobilelor. Zeci de maşini de epocă au fost expuse în Piaţa Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parada Retro
Parada Retro

Frumuseţi pe patru roţi au fost expuse în Piaţa Unirii, însă nu de ultimă generaţie, ci zeci de vehicule istorice pe care, cel mai mult, le vedeam în fotografii. Orădenii şi-au putut delecta privirile cu câteva „exemplare” care au învins timpul şi care îi fac şi astăzi să îşi întoarcă privirea după ele.

În jur de 20 de maşini vechi au fost expuse în Piaţa Unirii, în cadrul unei noi ediţii a "Retro Paradei Primăverii", organizată de Retromobil Club România.

Orădenii au putut admira maşinile vechi, printre cele mai vechi automobile participante la expoziţie s-a numărat o maşină fabricată în Anglia în 1927 şi un Gaz rusesc din 1954. Au mai participat maşini din mărcile Mercedes, Renault, Cadillac, Porsche, Jeep, Wolksvagen, Dacia etc. Retro Parada Primăverii a deschis, în acest weekend, sezonul 2017 de evenimente dedicate vehiculelor istorice. Expoziţiile organizate de Retromobil Club România au reunit peste 1.000 de automobile, motociclete, camioane şi autocare mai vechi de 30 de ani, atent conservate sau restaurate de pasionaţi din întreaga ţară. Expoziţia Retro Parada Primăverii a fost organizată în peste 20 de oraşe.

Una dintre maşinile participante a fost un Triumph Myflower, din 1953 folosită de unul dintre gangsterii lui Al Capone, după cum a povestit proprietarul maşinii, Iosif Tanca. “Maşina, un Triumph Myflower, a fost construită într-o serie limitată în 1953. A fost folosită de unul dintre oamenii lui Al Capone. Nu are nici un pic de rugină, este în perfectă stare de funcţionare şi se închiriază la evenimente speciale”, a precizat Iosif Tanca.

Din vremea comuniştilor ruşi era prezent un camion Gaz Molotov, construit în 1956. A fost folosită la CAP Mădăras de către Kozma Geza, care şi-a făcut ucenicia pe ea. În cele din urmă s-a îndrăgostit de maşină şi a cumpărat-o.

O altă maşină care a atras privirile celor prezenţi în Piaţa Unirii a fost un Rolls Royce din 1969, aparţinând lui Adrian Farcaş. Acesta a mai participat la expoziţie cu un Corvette din 1980, fiecare dintre maşini fiind evaluată la circa 20.000 de euro.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite