FOTO Cei mai buni elevi orădeni la italiană, premiaţi de Centrul Cultural Italian din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olimpici premiati
Olimpici premiati

Centrul Cultural Italian din Oradea i-a premiat pe cei patru tineri bihoreni care au reprezentat cu succes judeţul nostru la Olimpiada Naţională de Limbi Romanice, de la Piatra-Neamţ.

“Suntem bucuroşi că limba italiană este atât de îndrăgită de tinerii din Oradea şi suntem foarte mândri de rezultatele acestor copii. Dorim să le răsplătim eforturile şi să îi încurajăm pentru a continua să înveţe limba italiană, să iubească cultura italiană” a spus Luigi Marzio, directorul Centrului Cultural Italian din Oradea.

Cei patru tineri care au participat la Olimpiada de limba italiană, faza naţională şi au obţinut premii speciale, sunt Luminiţa Dumea, din clasa a XII-a, de la Liceul de Arte Oradea, Diana Mureşan, din clasa a XI-a de la LIT Lucian Blaga Oradea, Giulia Benetti  din clasa a VIII-a şi Florin Pop din clasa a VII-a de la Liceul Don Orione.

“Sunt foarte bucuroasă, a fost o plăcută surpriză această premiere. Voi continua să studiez limba italiană, iar la anul voi participa din nou la olimpiadă şi sper să obţin marele premiu. Iubesc Italia, îmi doresc să mă formez în Italia, la Universitatea din Milano” a spus Diana Mureşan, de la LIT Lucian Blaga.

Colega ei mai mare, Luminiţa Dume, proaspăt absolventă a Liceului de Arte Oradea, se pregăteşte deja să studieze în Italia. “Limba italiană este foarte aproape de sufletul meu, îmi va folosi la cursurile pe care le voi frecventa în Italia din această toamnă. Mulţumesc Centrului Cultural Italian pentru sprijinul oferit şi dnei profesoare care a fost alături de mine în tot acest parcurs”, a declarat aceasta.

Elevii au fost premiaţi cu cărţi în limba italiană, atât beletristică, cât şi de cultură generală, dar şi cu tricouri oferite de Institutul Italian de Cultură din Bucureşti, sub patronajul căruia s-a aflat întreaga manifestare. De asemenea au primit abonamente gratuite la Biblioteca Centrului Cultural Italian din Oradea şi posibilitatea de a studia aici.

Au fost prezenţi la premiere şi Raimondo Ercole, preşedintele Centrului Cultural Italian, Alexandru Stoica, directorul Liceului Don Orione din Oradea, Carmen Ungur-Brehoi şi Delia Indig, profesoarele de limba italiană, care s-au ocupat de pregătirea elevilor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite