FOTO Apărătorii animalelor protestează la Balc costumaţi în mistreţi şi transmit mesajul: „Dragi invitaţi, vânătoarea de anul acesta s-a anulat, jucăm tenis“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici nu au ajuns bine invitaţii omului de afaceri Ion Ţiriac pe domeniul de vânătoare de la Balc, în această dimineaţă, că apărătorii animalelor au apărut şi ei în zonă E vorba de Vier Pfoten, organizaţie ai cărei membri s-au îmbrăcat în costume de mistreţi, şi de Asociaţia Alianţa pentru Combaterea Abuzurilor.

Este al treilea an consecutiv când aceştia îi cer omului de afaceri Ion Ţiriac să joace tenis şi să nu ucidă animale.
Ei nu consideră acţiunea de la Balc a fi o vânătoare pentru că, spun ei, animalele se învârt  într-un mediu îngrădit chiar dacă vorbim de o suprafaţă de teren, împădurită, de peste 1.500 de hectare.

În faţa porţii domeniului de la Balc, cei de la Vier Pfoten joacă tenis, iar mesajul lor e următorul: „Stop killing! Play tennis! (n.r. Opriţi uciderile, jucaţi tenis!) “.

Gonacii au ajuns la domeniu în jur de ora 7.00. trei dintre ei, din păcate, nu au reuşit să treacă de filtru fiind întorşi din drum.

Niciunul dintre invitaţi nu a făcut până la această oră nicio declaraţie.

Reprezentanţii Asociaţiei Alianţa pentru Combaterea Abuzurilor au sunat la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor şi au cerut explicaţii privind legalitatea prezenţei acolo, pe domeniu, a unei salvări. Li s-a răspuns că, potrivit legii, există posibilitatea solicitării unei ambulanţe contra cost.

Ei au promis că vor suna şi la poliţie, la un moment dat, reclamând abuzurile împotriva animalelor care au loc pe domeniul lui Ţiriac.

Cei de la Vier Pfoten s-au îmbrăcat în costume de mistreţi şi protestează pentru al treilea an consecutiv. Costumaţi astfel, ei ţin în mâine afişe pe care scrie următorul mesaj: „Dragi invitaţi, partida de vânătoare de anul acesta s-a anulat, jucăm tenis“.

„Nu vreau să judec ce calităţi se ascund în spatele nevoilor domnului Ţiriac şi a invitaţilor săi de a ucide animale fără apărare. Masacrul de la Balc a fost mediatizat în fiecare an. Oamenii văd bogătaşi ucigând. Mă întreb dacă nu există şi alte metode mai modeste, mai paşnice şi care pot fi luate drept model în nevoia oamenilor de afaceri de a-şi satisface setea de putere şi anumite temeri.
Execuţiile pot fi înlocuite cu sportul alb pe care Ţiriac ştia să-l practice atât de bine“, a afirmat Gabriel Păun, director de campanie la Vier Pfoten International.

Mai puteţi citi:

FOTO A început tradiţionala vânătoare de la Balc la care participă milionarii  Europei

Ţiriac, la Balc: zece ani de vânătoare cu zarvă

Corneliu Vadim Tudor, despre vânătoarea de la Balc: „Toţi am fi mai fericiţi dacă Ţiriac şi prietenii lui s-ar împuşca între ei”

FOTO Vânătoarea de la Balc s-a încheiat. Mai mult de 250 de mistreţi au fost împuşcaţi

 


 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite