FOTO Agitaţie la sediul Ambulanţei Bihor. Salvatorii au defilat prin oraş şi au acordat primul ajutor chiar în curtea instituţiei

0
0
Sărbătoare la Ambulanţă
Sărbătoare la Ambulanţă

S-au împlinit 109 ani de la înfiinţarea Serviciului Ambulanţei, ocazie cu care angajaţii  serviciului din Bihor au sărbătorit cu şampanie, dar şi cu o paradă a maşinilor evenimentul festiv.

A fost mare agitaţie la sediul Ambulanţei Biho, iar pe străzile Oradei au răsunat sirenele. De această dată nu a fost vorba despre urgenţe medicale, ci de momente festive care au marcat împlinirea a 109 ani de la înfiinţarea Serviciului de Ambulanţă.

"În anul 2014 ambulanţa a avut 84.234 de urgenţe dintre care 18.700 de cod roşu şi 42.731 de cod galben, iar în primele şase luni din 2015 au fost 40.593 de solicitări", a spus Gheorghe Pintea, managerul Serviciului din Bihor.

La eveniment a fost prezent şi Atilla Cseke, fostul ministru al Sănătăţii care  a spus că de-a lungul celor patru generaţii de salvatori care s-au perindat în acest serviciu în cei 109 ani de existenţă, oamenii au întâmpinat o mulţime de provocări care au fost depăşite cu multă muncă şi profesionalism.

"La fel a fost şi în cazul Serviciului de Ambulanţă din Bihor, unde oamenii au înţeles că, indiferent de condiţii, trebuie să-şi facă datoria. Ceea ce trebuie să caracterizeze în continuare munca acestora este exigenţa", a mai adăugat Cseke Attila.

A urmat apoi un moment oficial în care prefectul i-a înmânat managerului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor o plachetă cu ocazia Zilei Ambulanţei.

Cei prezenţi la eveniment au putut lua parte la sfârşitul discursurilor la simularea intervenţiei unui serviciu de ambulanţă. Un bărbat de 30 de ani a leşinat în faţa mulţimii, iar un cetăţean a anunţat salvarea. Un echipaj s-a deplasat la faţa locului pentru a-i oferi bărbatului primul ajutor. A fost apoi urcat pe targă în salavare, iar maşina a plecat cu sirena pornită. 

După ce s-a închinat câte un pahar de şampanie, a urmat un marş cu 3-4 ambulanţe, plus un echipaj de poliţie prin oraş, pe traseul Sucevei - Parcul Bălcescu - B-dul Dacia - Transilvaniei - B-dul Ştefan cel Mare - Olimpiadei - B-dul Decebal - Sucevei - Cantemir - Nufărul. În tot acest timp, echipajele medicale de la punctele de prim ajutor anticaniculă din Oradea, în parteneriat cu ASCO, au împărţit pliante trecătorilor, au măsurat gratuit glicemia şi tensiunea arterială.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor are 397 de angajaţi, dintre care 40 de medici, 131 de asistenţi şi 171 de şoferi ambulanţieri.

Oradea


Ultimele știri
Cele mai citite