Elevii din străinătate au renunțat la cadouri și vacanțe pentru a-i ajuta pe săracii noștri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ei au venit pe șantierele Habitat pentru Umanitate unde construiesc case pentru săraci timp de 10 zile. Deși nu au împlinit 17 ani și abia au intrat în vacanță, 45 de elevi din Germania și Canada au venit în Bihor pentru a construi case familiilor sărace. Ei au muncit și au făcut fundraising pentru a strânge banii necesari venirii în România și nu este prima dată când fac un sacrificiu pentru bihoreni.

Peste 40 de elevi au venit pe șantierul Habitat pentru Umanitate pentru a construi case din temelii.
În programa școlară din Germania și Canada este prevăzut că elevii trebuie să aibă 40 de ore de voluntariat pentru a intra în Bacalaureat. Jumătate din copiii veniți însă și-au făcut deja norma de voluntariat și totuși au făcut eforturi pentru a se întoarce în România și a da o mână de ajutor.

Pentru a-și plăti călătoria, adolescenții au încercat aproape toate soluțiile viabile, de la a renunța la mici bucurii până la muncă part-time, sau activități artistice. "O parte din bani i-am strâns renunțând la cadouri. Mi-am rugat părinții și prieteni să-mi dea banii pe care și-au propus să-i cheltuie pe pentru a-i folosi în această călătorie", spune Celeste.

Adolescenții nu s-au dat în lături nici de la munca part-time. "Unii dintre noi am îngrijit copii  și am lucrat la cafeneaua școlii pentru a reuși să strângem bani. Dar fiecare experiență de acest fel ne ajută să ne formăm ca oameni", explică Natasna.

O soluție ingenioasă pentru elevi a fost și să scoată la licitație cărți vechi sau obiecte de care nu mai aveau nevoie. "Ne vom întoarce și anul viitor, deja sunt elevi care spun că ar vrea să revină", a precizat profesorul Melanie Gratton.


Citește mâine dimineață în Adevărul de Transilvania
 ce i-a determinat pe acești elevi să se întoarcă în România.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite