De Ziua Mondială a Diabetului, Primăria Oradea va fi iluminată în albastru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare an, pe data de 14 noiembrie, în întreaga lume este marcată Ziua Mondială a Diabetului. Rolul acestei zile este de a atrage atenția asupra importanței prevenției și controlului eficient al diabetului, în condițiile în care această boală afectează peste 346 de milioane de oameni la nivel mondial.

Ziua Mondială a Diabetului 2012 este marcată și în România pe data de 14 noiembrie în cadrul Campaniei Naționale Controlează-ți Diabetul, ediția Oradea, printr-o serie de acțiuni care au în centru simbolurile de luptă împotriva diabetului.

Cercul albastru este emblema Zilei Mondiale a Diabetului și reprezintă cerul care unește toate națiunile în lupta împotriva acestei afecțiuni. Pentru a puncta simbolistica, un grup de copii din Clubul Sportiv Universitar Oradea va face o demonstrație de gimnastică ritmică cu cercuri albastre, punând astfel accentul pe importanța prevenției diabetului prin practicarea activității fizice ca parte a unui stil de viață sănătos.

La nivel internațional, de Ziua Mondială a Diabetului sunt iluminate în albastru clădiri reprezentative în semn de solidaritate cu milioanele de persoane care suferă de această boală. Anul acesta, clădirea oficială iluminată în albastru de către Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice este Palatul Primăriei Oradea, clădire monument istoric. Ea va fi iluminată la ora 18.00.

Construită între 1902-1903, Primăria este cel mai impozant edificiu din piaţa centrală din Oradea, cu o bogată încărcătură istorică.  

Acțiunile de Ziua Mondială a Diabetului 2012 fac parte din Campania Națională Controlează-ți Diabetul, ediția Oradea, care se desfășoară în perioada 10-14 noiembrie. În cadrul campaniei, au fost realizate testări gratuite de glicemie și hemoglobină glicozilată, videoproiecții educative în școli și facultăți, precum și evenimente destinate publicului profesionist.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite