Cum se prepară negresa, prăjitura cel mai simplu şi mai rapid de gătit. Reţeta doamnei Maria Popa

0
0

Negresa este una dintre prăjiturile care se prepară cel mai simplu. Este ieftin şi rapid de gătit, pe placul celor mici, dar şi a celor mari.

Alături de doamna Maria Popa, vă propunem o reţetă simplă si delicioasă de negresă, cu care îi puteţi cuceri uşor pe toţi membrii familei, dar şi pe invitaţii mai pretenţioşi.

Ingrediente:

3 ouă,

o cană de lapte,

o cană şi jumăte de zahăr,

un pachet de unt,

un plic 50 g cacao,

o cană de faină,

 un plic de praf de copt,

un praf de sare

Mod de preparare:

"Într-o oală punem pe aragaz laptele, zahărul şi untul tăiat bucăţi şi amestecăm uşor până untul se topeşte. Între timp punem şi cacao şi amestecăm pentru a nu rămâne cocoloaşe da cacao. Lăsăm la foc mic, amestecând uşor până acesta dă un clocot după care oprim şi lăsăm la răcit. Când compoziţia rezultată este rece separăm ouăle şi batem albuşul spumă cu un praf de sare. Punem compoziţia rece într-un vas mai mare, adăugăm gălbenuşurile şi amestecăm cu mixerul. Adăugăm praful de copt în făină şi totul peste amestecul obţinut mai înainte şi amestecăm. Adăugăm albuşul şi cu ajutorul unui tel, amestecăm uşor de jos în sus până încorporăm tot albuşul în compoziţie. Turnăm totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi introducem tava în cuptorul încins la 170 grade, pentru 35 de minute. Lăsăm la răcit, tăiem şi pudrăm cu zahăr”, a explicat Maria Popa.

Vă mai recomandăm:

Când şi cum se porneşte motorul maşinii în anotimpul rece. Detalii esenţiale la care şoferii trebuie să fie atenţi iarna

Oradea


Ultimele știri
Cele mai citite