Aproape jumătate dintre orădeni folosesc transportul în comun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu făcut de Universitatea Partium arată că 50% din populațiai Oradei circulă cu mijloacele de transport în comun.  Studiul a fost făcut la cererea Regiei Autonome de Transport Local Oradea.

Potrivit documentului, 121.382 de orădeni circulă cu tramvaiele şi autobuzele din oraş, în zilele lucrătoare,  în timp ce în weekend fluxul călătorilor scade la 48.779. O parte dintre orădenii care folosesc  mijloacele de trabnsport în comun au fost chestionați în legătură cu serviciile oferite de OTL RA.  "Se poate observa o atitudine generală bună faţă de serviciile OTL, dar sunt și probleme", a  declarat Szekedi Levente, reprezentantul Universității Partium. Astfel,  aproape jumătate dintre cei chestionați s-au declarat nemulțumiți de gradul de confort din tramvaie și autobuze, în timp ce 60% dintre respondenți s-au arătat nemulțumiți de mizeria din mijloacele de transport în comun. "S-au arătat nemulţumiţi şi de calitatea căilor de rulare, atitudinea controlorilor, dar uneori şi a vatmanilor sau şoferilor, dar şi de siguranţa în vehicule", a adăugat Szekedi Levente.

Cea mai aglomerată rută

Studiul arată că cea mai aglomerată rută OTL este linia 14, care duce spre Universitatea Oradea. Zilnic 15.000 de călători circulă pe această rută. Orădenii care au participat la chestionar au spus că ar propune regiei autonome înființarea unei linii directe de tramvai între cartierele Rogerius și Nufărul. Reprezentanții OTL au spus că informaţiile obţinute prin chestionar vor fi folosite pentru următoarele achiziţii de mijloace de transport  din 2011, pentru înfiinţarea sau desfiinţarea staţiilor sau liniilor de autobuz, dar şi pentru alte investiţii.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite