Centrul Iașiului se umple de flori. Florari din toată țara sosesc în capitala Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La finalul lunii mai, centrul Iașiului va căpăta un aspect deosebit. Partea pietonală a Bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt se va umple de flori și plante ornamentale.

Expoziție flori Iași SURSĂ Primăria Municipiului Iași Facebook
Expoziție flori Iași SURSĂ Primăria Municipiului Iași Facebook

Astfel, în perioada 26-28 mai Iașul devine un loc de întâlnire și de expunere al meșterilor florari. Timp de trei zile, pe porțiunea pietonală vor lucra designeri, peisagiști, florari, firme și comercianți. Scopul acestora este de a pune în evidență frumusețea florilor în cadrul unei noi ediții a FloralIS, Sărbătoarea Florilor. 

Ce plante vor putea admira ieșenii

Această manifestare este organizată de Primăria Municipiului Iași în strânsă colaborare cu Servicii Publice Iași SA. Timp de trei zile, în capitala Moldovei vor fi prezenți producători și comercianți din Iași dar și din alte zone ale țării. Aceștia vor expune și vor prezenta sute de specii de flori care pot fi utilizate la decorarea teraselor, balcoanelor și curților. Totodată, pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt vor fi expuse și plante ornamentale, arbori, arbuști și plante aromatice. 

De menționat este și faptul că la expoziție va exista și un stand organizat de către Servicii Publice SA. Aici, ieșenii vor putea admira câteva dintre rezultatele frumoase ale activității angajaților Servicii Publice.

Iașul, unul dintre orașele cu cele mai frumoase grădini din țară

Capitala Moldovei este recunoscută la nivel național pentru frumoasele spații verzi pe care le are. Astfel, de la Parcul Copou până la Grădina Botanica ,,Anastasie Fătu", toate zonele verzi atrag, anual, foarte mulți turiști și vizitatori, fiind adevărate oaze de relaxare și pentru ieșeni.

Recenet, într-un clasament realizat conform recenziilor înregistrate pe Google Maps, Grădina Publică Palas a fost votată ca fiind cea mai frumoasă din România. În acest loc, situat chiar în inima orașului, în spatele Palatului Culturii, mii de ieșeni aleg, la fiecare final de săptămână să își petreacă timpul liber. Conform recenziilor înregistrate pe Google Maps, Gărdina Publică Palas a obținut un rating de 4.8, din peste 10.000 de voturi înregistrate. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite