Sistare la început de iarnă: ieşenii rămân fără apă şi căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii oraşului au decis să întrerupă timp de 24 de ore furnizarea agentului termic de miercuri dimineaţa, de la ora 7.00, până următoarea zi, la aceeaşi oră.

Cadou de Anul Nou la Iaşi: încălzire de infarct

„Este o avarie majoră la magistrala de legătură între CET I şi CET II. Aceasta a cedat din cauza vechimii. Întreruperea va dura până cel târziu joi dimineaţa", a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei. Vechimea conductelor a dus şi la alte avarii în oraş. Muncitorii societăţii de termoficare au spart în trei locuri pista de biciclişti pentru reparaţii. Şanţurile săpate de aceştia îi vor mai încurca pe ieşeni încă câteva zile.  

Aproape 200.000 de ieşeni, abonaţi la sistemul centralizat de termoficare, nu vor primi apă caldă şi căldură timp de o zi. Printre cei afectaţi se numără şi 850 de agenţi economici, 8 spitale şi 72 de unităţi şcolare.

Sistarea agentului termic vine cu două zile înainte ca şefii Primăriei să aprobe tarifele majorate la căldură. Consilierii locali vor vota în şedinţa extraordinară de vineri ca abonaţii CET să plătească 265 de lei pentru fiecare gigacalorie consumată, faţă de 185 de lei cât costă în prezent.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite