Schimbare de situaţie. Marşul Iaşi Pride nu va avea loc. Primăria spune că nu a aprobat evenimentul: „Este o denigrare la adresa noastră”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Cu 24 de ore înainte de eveniment, conducerea Primăriei Iaşi a anunţat că nu a aprobat marşul Iaşi Pride 2021 programat pentru vineri, 1 octombrie. În replică, asociaţia care organizează marşul precizează pe Facebook că acţiunea fusese deja aprobată.

Conducerea Primăriei Iaşi a anunţat, joi seară, 30 septembrie, că nu a aprobat marşul Iaşi Pride 2021 programat pentru vineri, 1 octombrie, şi că va reanaliza oportunitatea organizării evenimentului după 14 octombrie, când se finalizează pelerinajul religios de la Catedrala Mitropolitană.

„Respectăm solicitările Asociaţiei Rise Out, dar şi miile de mesaje şi solicitări ale ieşenilor care nu sunt de acord cu mişcarea LGBTQ. Până la această oră, Primarul Municipiului Iaşi nu a aprobat un marş LGBTQ pentru ziua de 1 octombrie. Joi a fost din nou solicitată cererea, în condiţiile trecerii Municipiului Iaşi în scenariul roşu pandemic”, se arată într-un comunicat transmis joi seară, 30 septembrie, de conducerea primăriei ieşene.

Totodată, conducerea primăriei susţine că în 1 octombrie este o manifestare religioasă importantă ortodoxă, iar pentru a evita orice posibil incident, primarul Municipiului Iaşi consideră că nu este potrivit să se organizeze un marş LGBTQ.

Edilul Mihai Chirica anunţă că nu va semna aprobarea unui asemenea marş şi va reanaliza acest subiect după Sărbătorile Iaşului.

„Este o denigrare la adresa noastră”

În replică, asociaţia care organizează marşul precizează pe Facebook că acţiunea fusese deja aprobată de primărie.

„Vă aducem la cunoştinţă faptul că Marşul Iaşi Pride 2021 a primit aprobare din partea autorităţilor locale, iar ceea ce se întâmplă în această comunicare din partea Primăria Municipiului Iaşi, cu nici 24 de ore înainte de evenimentul nostru, este o denigrare la adresa noastră ca organizatori şi ca persoane LGBTQ. Mai mult, este o încălcare a drepturilor fundamentale ale omului”, susţin reprezentanţii asociaţiei Rise Out.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Incendiu la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa. Patru persoane decedate. Plan Roşu activat VIDEO

 

Satele din munţi rămân pustii odată cu venirea toamnei. De ce pleacă oamenii din cătunele pitoreşti VIDEO

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite