Program de voluntariat la unicul festival din ţară dedicat exclusiv filmului românesc. VoluntarEşti la SFR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Serile Filmului Românesc
FOTO Serile Filmului Românesc

Pe 25 aprilie încep înscrierile în cadrul noului program de voluntariat lansat de organizatorii unicului festival din ţară dedicat exclusiv filmului românesc - SFR.

Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR) oferă o nouă oportunitate de voluntariat în cadrul celui mai mare festival de film românesc din ţară. Programul VoluntarEşti. TrăiEşti. ÎntâlnEşti. FilmEşti este creat special pentru persoanele dornice de acţiuni de voluntariat şi preocupate de promovarea cinematografiei româneşti sub toate formele ei.

Începând cu 25 aprilie şi până pe 25 mai 2021, voluntarii pot completa formularul disponibil pe site-ul festivalului şi se pot înscrie în etapa de selecţie.

Anul acesta, festivalul SFR se va desfăşura în perioada 11-15 august 2021, iar organizatorii au anunţat deja câteva noutăţi pentru ediţia cu numărul 12, care pot fi urmărite pe site sau pe pagina de Facebook a festivalului.

„Voluntarii sunt sufletul festivalului – fără ei n-am reuşi să realizăm ceea ce ne propunem şi să îi facem pe invitaţi şi pe spectatori să se simtă ca într-o capitală a filmului românesc. Ne-am dat seama, mai ales acum, realizând ediţia din pandemie (ediţia a 11-a, septembrie 2020), că voluntarii de toate vârstele reprezintă SFR, oferind din timpul şi pasiunea lor celor care vin să se bucure de experienţa de festival”, spune Andrei Giurgia, directorul SFR.

Doritorii trebuie să aibă peste 16 ani, să locuiască în Iaşi şi să fie disponibili în perioada 11-15 august 2021, dar şi cu două săptămâni înainte de festival, pentru că atunci se va face distribuirea în echipă şi se vor stabili toate detaliile.

Voluntarii vor avea şansa de a dialoga cu actorul sau regizorul preferat. Şi vor beneficia de intrare liberă la toate proiecţiile de la festival.

Redăm mai jos alte detalii transmise de echipa SFR:

Cum ştii că VoluntarEşti este pentru tine

  • Ai peste 16 ani, locuieşti în Iaşi şi eşti disponibil în perioada 11-15 august 2021, dar şi cu două săptămâni înainte de festival, pentru că atunci vom face distribuirea în echipă şi vom stabili toate detaliile;
  • Iubeşti să participi la evenimente şi doreşti să îţi pui şi tu amprenta şi să contribui la dezvoltarea şi promovarea diversităţii culturale din Iaşi;
  • Vrei să vezi cum se organizează un festival şi ce înseamnă munca în echipă;
  • Eşti o fire comunicativă, prietenoasă şi îţi doreşti să cunoşti cât mai multă lume;
  • Vrei să demonstrezi cunoştinţelor că recomandările de filme sunt într-adevăr punctul tău forte şi eşti mereu informat/ă despre noutăţile cinematografice;
  • Te-ai întrebat mereu cum sunt în viaţa reală personajele din filme.

Ce beneficii vei avea ca parte din VoluntarEşti:

  •  certificat de voluntariat;
  •  tricou, ecuson, materiale promoţionale pentru voluntari (surpriză!);
  • relaţii cu oameni extraordinari, prieteni şi amici interesaţi de filmul românesc;
  • şansa de a dialoga cu actorul sau regizorul tău preferat;
  • posibilitatea de a intra în echipa Asociaţiei Studenţilor Jurnalişti, iar la următoarea ediţie – şansa de a fi în echipa SFR;
  • intrare liberă la toate proiecţiile de la festival.

Ediţia de anul trecut a festivalului SFR s-a încheiat cu peste 2.500 de spectatori, care au participat la cele 30 de proiecţii ale filmelor şi la evenimentele speciale din program (expoziţii, întâlniri cu actorii, lecţie de cinema, spectacol-lectură). 

Voluntarii, staff-ul, invitaţii, publicul au purtat măşti de protecţie în aer liber şi în spaţiile închise, acest aspect fiind monitorizat de către o echipă specială de voluntari. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Când vom renunţa la masca de protecţie. Anunţul premierului Florin Cîţu

Cum va arăta primul Spital Regional de Urgenţă din România. Costă peste 420 de milioane de euro

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite