Profesorul Daniel Condurache a intrat în Academia Română. „Este cea mai mare izbândă a carierei mele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șase personalități au fost alese să intre în Academia Română, toți noii academicieni fiind profesori universitari. Printre acestea se numără și renumitul profesor Daniel Condurache de la Iași.

Daniel Condurache, nou academician de la Iași. FOTO TUIASI
Daniel Condurache, nou academician de la Iași. FOTO TUIASI

Iașul are un nou membru al Academiei Române, în persoana lui Daniel Condurache, profesor universitar la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, prorector al Politehnicii ieșene între anii 2012 – 2020, dar și fondatorul școlii de jurnalism de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, lider al publicației-fanion „Opinia studențească“.

Prof. univ. dr. ing. Daniel Condurache a devenit astfel membru corespondent al Secției de științe tehnice, propunerea sa fiind înaintată de către Filiala din Iași a Academiei Române.

„Academia Română este cel mai înalt for științific și cultural al României, care reunește personalități marcante din țară și din străinătate din toate domeniile științei, artei și literaturii. Alegerea mea în cadrul acesteia este, cred, cea mai mare izbândă a carierei mele”, a declarat prof. univ. dr. Daniel Condurache. 

Alegerile prin vot secret au avut loc în Adunarea Generală a Academiei Române din data de miercuri, 26 octombrie 2022.

Alături de prof. univ. dr. ing. Daniel Condurache au mai dobândit statutul de membru corespondent al Academiei Române și profesorii universitari: Dan-Grigore Timotin, la Secție de științe matematice; Simion Aștilean, la Secția de științe fizice; Alexandru Babeș, la Secția de științe biologice; Petru Urdea, la Secția de științe geonomice; Daniel-Ovidiu David, rectorul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, la Secția de filosofie, teologie, psihologie și pedagogie.

Ieșeanul Daniel Condurache este prorector la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Profesor universitar la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Catedra de Mecanică Teoretică, Profesor universitar asociat la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi, Facultatea de Litere, Departamentul de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării și Profesor universitar asociat, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, catedra de Comunicare şi Relaţii Publice. Soția sa a fost reputata jurnalistă Vanda Condurache, de la TVR Iași, care a pierit în 2007 într-un taxi care a plonjat în lacul Ciric din Iași. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite